Sanda-Maria Ardeleanu, prezenta la un seminar ce se desfasoara la Parlamentul Federal Wallonie-Bruxelles


Intră acum și în grupul de

ardeleanu

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, participă în aceste zile la seminarul “Pentru o mai bună reprezentare a femeilor în posturile decizionale”, care se desfăşoară la Parlamentul Federal Wallonie-Bruxelles. Într-un comunicat de presă postat pe blogul personal, parlamentarul democrat-liberal arată că la această importantă reuniune, organizată sub egida Rețelei femeilor parlamentare din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei, participă un număr de 16 țări din Europa, Africa, Asia și America.

Alături de Ardeleanu, care este președinta Delegației Parlamentului României la APF și membru în conducerea Rețelei femeilor parlamentare, din Delegaţia  României mai face parte şi Simona Bucura-Oprescu, membru al Delegației Parlamentului României la APF.

 Potrivit deputatului PDL, temele majore supuse dezbaterii sunt: reprezentarea femeilor în mediul de afaceri și reprezentarea femeilor în politică. “Pornind de la constatarea că femeia este sub-reprezentată atât în mediul economic cât și în cel politic, dezbaterea vizează o serie de propuneri menite să îmbunătățească echilibrul de gen la nivelul consiliilor de administrație dar și al structurilor executive și legislative în țările UE și nu numai”, arată Ardeleanu în comunicat. Ea mai precizează că intervențiile membrelor Delegației României au vizat situația specifică a reprezentării de gen în Europa Centrală și de Est, creșterea competitivității, a deschiderii și dinamicii profesionale în rândul femeilor, întărirea rolului structurilor de gen în găsirea de soluții pentru problemele economice și politice la nivel global.


Intră acum și în grupul de