„Unii vor sa-si plateasca datoriile, dar nu au bani de penalitati”. Vezi la ce se refera liderul PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Grupul PNL din Consiliul Local va propune un proiect de hotărâre prin care toţi cetăţenii care vor achita datoriile la bugetul local până la data de 31 martie 2014 să fie scutiţi de penalităţile de întârziere. Declaraţia a fost făcută, joi, de liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, care a arătat într-o conferinţă de presă că în municipiul Suceava, gradul de colectare al taxelor şi impozitelor locale este redus, iar din discuţiile pe care le-a avut cu numeroase persoane, acestea se plâng de nivelul mare al penalităţilor. „Unii vor să-şi plătească datoriile, dar nu au bani de penalităţi”, a spus Băişanu, care a apreciat că în acest fel se vor aduna sume importante la bugetul local.

alexandru baisanu

 El a mai spus că dacă acest proiect de hotărâre nu poate fi adoptat din cauză că nu există bază legală, va iniţia o propunere legislativă prin care să se stabilească modul în care se pot anula penalităţile de întârziere la plata taxelor şi impozitelor locale.

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că propunerea PNL Suceava nu poate fi adoptată întrucât nu există prevederi în Codul fiscal care să permită anularea penalităţilor în astfel de cazuri şi că este nevoie şi de avizul Consiliului Concurenţei întrucât scutirea de penalităţi poate fi considerată ajutor de stat. „Trebuie făcută şi o simulare să vedem dacă e şi în beneficiul Primăriei”, a spus Ion Lungu, care a menţionat că se poate vorbi şi de discriminare faţă de cei care au achitat penalităţi la datorii. El consideră că această propunere nu întruneşte condiţiile legale pentru a putea fi promovată ca proiect de hotărâre.


Intră acum și în grupul de