Flutur: „2013 a fost anul reconstructiei PDL de jos in sus”


Intră acum și în grupul de

gheorghe flutur pdl alegeri Conferinta de presa

Gheorghe Flutur, presedintele Organizatiei Judetene Suceava a PDL, senator:

„2013 a fost anul reconstructiei PDL de jos in sus. PDL, in aceste 6 luni dupa Conventia nationala, a facut un efort urias si s-a reconstruit. La fel a fost si la Suceava. Avem un BPJ care are in componenta si 9 primari.

Ne-am propus desemnarea Guvernului alternativa si in septembrie am facut-o. Ne-am propus si desemnarea candidatului la presedintia Romaniei. Peste 140.000 demembri de partid au fost la votul intern si au votat Catalin Predoiu cu peste 103.000 voturi. Cred ca 2014 gaseste PDL pregatit pentru europarlamentare.

Am fost preocupat si gasesc ca e o vina a mea ca am lipsit de la Suceava, dar nu a fost usor sa te ocupi de mobilizarea oamenilor in aceasta perioada. PDL Suceava e o filiala foarte puternica si pregatita pentru europarlamentare unde PDL are doi candidati. Sper ca macar unul din ei sa fie pe loc eligibil.

Ca senator, pot sa spun ca a fost un an greu de batalii in care obezitatea PSD de 70 % a facut sa nu ne auda. Am avut foarte multe amendamente si nimic nu a fost bagat in seama. Personal, ma ingrijoreaza bugetul pe 2014 pentru ca e unul electoral si nu unul de dezvoltare. Ii da posibilitatea lui Dragnea sa imparta la baroni.

Bugetul nu face decat sa prelungeasca criza fara a exista pespectiva. Sunt trist si toti cred ca sunt cand ne uitam la 2013. Soseaua de centura a Sucevei nu e finalizata. Cele de la Radauti si Falticeni, care erau pe teava, sunt anulate. Intre Suceava si Botosani se plimba piatra si ata. Uitati-va unde e computerul tomograf performant care trebuia sa fie la Suceava. Nici acum nu e. Partia de pe Rarau moare. Centrul Cultural Bucovina a inghetat.

Din pacate, s-a adeverit ce am spus, Suceava nu conteaza. Ce se anunta e prea putin. Panorama, punctele de bellevue? Asta e proiectul Sucevei? Proiectele de apa si canal, abandonate. Gazul spre Dorna aud ca nu e rentabil. Sunt probleme care ar trebui sa intereseze. In declaratiile mele politice am vrut sa aflu ce perspective sunt pentru Suceava. Din pacate, nu e nimic pentru judet. Mai trist am vazut ca s-a inchis acum si drumul catre Pietrele Doamnei. Am observat, si va spun sincer, o apatie si o lipsa de vlaga in promovarea Bucovinei. Se simte. E loc de mai mult. Toate evenimentele trebuie sa aiba suflet.

Cred ca trebuie sa fim mai curajosi, iar cei care conduc azi sa fie mai insistenti la sefii de la Bucuresti pentru ca alte zone ne-o iau inainte. Mi se pare ca trebuie o injectie de vlaga pentru cei care trebuie sa promoveze Bucovina. Am depasit pragul psihologic de 20 %. E un prag consolidat si de aici incepem sa ne facem calculele pentru europarlamentare.

Nu putem sa nu observam <<preferinta>> manifestata de Prefectura Suceava fata de primarii PDL. Am senzatia ca au formulare tip pentru primarii PDL si le completeaza saptamanal. PDL nu poate fi de acord abordarea asta. Trebuie tratati cu aceeasi unitate de masura toti. Nu vrem sa fim avocati pentru zona penala, dar se vede de la o posta ca e o patima pe primarii PDL. Primarul din Moldovita e un exemplu de primar destoinic si gospodar.

Nu aveam de unde sa stiu ca Ponta cu Antonescu se cearta ca Prigoana cu Bahmuteanu de luna plina si nu am mers azi la Parlament.”


Intră acum și în grupul de