Baisanu: Bugetul municipiului Suceava va fi aprobat de consilierii locali si nu de primar


Intră acum și în grupul de

Prima conferinta de presa la cabinetul parlamentar al deputatului PNL de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu

Alexandru Baisanu:

„Azi avem un subiect punctual referitor la ce inseamna sa se petreaca la CL Suceava. Trebuie subliniat ca bugetul si aprobarea financiara a cheltuielilor din bugetul CL va fi facuta de catre consilierii locali si nu de catre primar. Spun asta pentru ca am auzit si vazut cum dlui Lungu i se multumea prin biserici pentru banii dati. Ii rog pe toti sa inteleag ca nu Lungu da bani de la el de acasa, ci consilierii prin vot. Trebuie sa redam demnitatea CL Suceava si sa ii atragem atentia lui Lungu ca daca vrea sa dea in nume propriu, sa o faca din buzunarul lui.

PNL Suceava s-a reunit in sedinta si am stabilit care sunt proritatile in viziunea noastra ptr 2014. Avem o mare problema cu parcarile in oras. Privind la exemplele din orasele mari vedem ca doar in Suceava e haos si fiecare se bate pentru un loc de parcare. Problema parcarilor trebuie rezolvata urgent.

Sa facem o identificare a masinilor din Suceava si un inventar al spatiilor de parcare existente. Cred ca ar fi corect sa facem locuri de parcare acolo unde in mod natural proprietarii de masini le parcheaza. Daca vom realiza parcari bine dimensionate, vor fi solutii pentru toti. Trebuie sa avem si parcari fara plata la nivelul fiecarui cartier. Cred ca putem face abonamente pentru fiecare proprietar de masina din Suceava. Ce facem cu masinile cadavru care stau nemiscate de ani?

Am promis in campanie cluburi pentru pensionari. Ele exista in toate capitalele de judet, numai Suceava nu are.  Daca Lungu facea numai 1 mp pe luna, aveam suficiente. Exista zone suficiente in care putem amenaja asa ceva. Avem punctele termice din fiecare cartier si multe nu functioneaza. Putem rezolva problema cu reamenajarea acestora. Il rog pre primar sa nu isi mai aroge skate parcul de la patinoar. Ii spunem sa faca pe dracu in patru si sa il termine. Sa faca bine sa termine odata cladirea cinematografului care zace de ani de zile. Daca Lungu nu prea e cu filmele si mai mult cu pavelele il intelegem, dar daca nu pricepe, il invatam.

Vom sustine in CL sa ajungem la 23 de locuri de joaca si sa face jumate din ele anul acesta. E o promisiune ptr care ne vom bate, iar Lungu va trebui sa le faca. Am sa il rog pe primar sa deschida terenurile de sport pentru toti tinerii care vor sa faca sport vara. Si acum poti juca un fotbal sau un baschet daca ii dai un pol paznicului daca nu, nu. Ele sunt proprietatea comunitatii si nimeni nu pleaca cu bitum din curtea scolilor.

PNL doreste sa obtina bani pentru finantarea de campionate sportive pe scoli si cartiere la volei, baschet, handbal, tenis de masa si fotbal. Ele vor trebui spriijinte financiar din taxele si impozitele parintilor. Trebuie sa faca sport copiii, in mod organizat si supravegheat. Trebuie sa ne gandim si la copii. Sper sa reusesc amenajarea Parcului SIPOTE din Suceava. Tot am vazut ca Lungu si multi alti oficiali ai Primariei s-au plimbat prin localitati infratite. aA vrea sa vad ca se lasa cu ceva de pe urma plimbarilor pe acolo. Nu am vazut nici o reverberatie si nici a se copia ceva bun. Spun ca e major important sa se amenajeze cursul raului Suceava. Ar fi un izvor de frumusete si sanatate trupeasca si sufleteasca.

Exista in Cluj zeci de locuri amenajate pentru pescuit, joaca, relaxare. Exista piste de alergare. Exista restaurante pe platforme plutitoare. Se pot face eorm de multe lucruri daca ar fi amenajat acest municipiu. Toate punctele votate la PNL sunt binevenite ptr suceveni. Ne dorim si voturile partenerlilor din PSD pe care uneori i-a mai strans gheata la dreptul si au votat inversa, dar acum cand s-au batut in cuie lucrurile, vor face altfel. Sa aratam sucevenilor ca dupa mandatul in care USL a fost majoritar in CL, nu a mai facut Lungu si PDL ce au vrut in Suceava, asa cum fac acum.

Vom mai avea o intalnire si cu mai marii PSD pentru a putea promova proiectele noastre. Probabil ca si colegii din PSD vor avea proiecte pe care le vom sprijini si pe cele de la PDL le vom sustine daca sunt pentru oameni. Sa constientizeze lumea ca primarul executa ce spune CL si nu invers.”


Intră acum și în grupul de