Consilierul municipal Eugen Girigan vrea ca Primaria sa aiba proprii specialisti de verificare a calitatii lucrarilor de reparatii a strazilor


Intră acum și în grupul de

Consilierul municipal PSD Eugen Girigan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că ar trebui ca Primăria Suceava să aibă propriul control al calităţii lucrărilor de reparaţii care se efectuează la străzi.

Girgan a spus că în prezent controlul calităţii lucrărilor se face de firma care execută lucrările, dar că este important ca şi beneficiarul lucrării, adică Primăria să efectueze acest control. El consideră că ar trebui ca în cadrul Serviciului de administrare străzi să fie şi un compartiment pentru controlul calităţii lucrărilor.

eugen girigan 1

Girigan a spus că pentru întreţinerea străzilor în 2014 sunt prevăzuţi 15 milioane de lei, bani care urmează să fie folosiţi în special pentru străzile secundare şi aleile pietonale.

El a arătat că prin programele cu finanţare europeană s-a reuşit reabilitarea principalelor artere şi că prin fonduri de la bugetul local vor fi modernizate restul străzilor.

Girigan a menţionat că se doreşte realizarea unei inventarieri a străzilor şi să fie stabilit nivelul de viabilitate, gradul de importanţă, în funcţie de care se vor executa lucrările de reabilitare.

El susţine că va fi stabilit un grafic ce va permite ca locuitorii să ştie când încep lucrările de modernizare a străzilor unde locuiesc, acestea urmând să fie efectuate pe perioada anilor 2014-2016.


Intră acum și în grupul de