Tiberius Bradatan: „Oamenii ar trebui sa constientizeze importanta cunoasterii manevrelor de prim ajutor”


Intră acum și în grupul de

Consilierul municipal social-democrat Tiberius Brădăţan, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că are ca prioritate în 2014 un program lansat anul trecut, de sănătate prin educaţie, care însă nu are „turaţia” pe care el şi-a dorit-o. Potrivit acestuia, este vorba despre reluarea concursului „Sanitarii pricepuţi”, dar şi de cursuri de prim ajutor în instituţii.

tiberius bradatan 3

Brădăţan, care este medic urgentist şi director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceav, a arătat că a discutat cu primarul Sucevei pentru reactivarea concursului „Sanitarii pricepuţi” care să fie derulat în unităţile şcolare din municipiu şi care presupune o implicare a copiilor în ceea ce înseamnă sănătatea în viitor. „Copiii sunt dispuşi să înveţe. Faptul că au existat doar anumite şcoli unde se organiza concursul a fost un pas înapoi”, a declarat Brădăţan, precizând că doreşte ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru organizarea acestui concurs şcolar.

El a menţionat că pe lângă resursa financiară, care nu este foarte mare, este nevoie şi de resursă umană, de instructori care să pregătească elevii şi a adăugat că a discutat deja în acest sens cu reprezentanţii Şcolii postliceale sanitare şi cu medicii din Spitalul Judeţean.

 Brădăţan a mai declarat că proiectul său nu vizează doar copiii, ci şi instituţiile publice unde ar urma să fie organizate cursuri de prim ajutor, de resuscitare. „Oamenii ar trebui să conştientizeze importanţa cunoaşterii manevrelor de prim ajutor şi să nu ia în râs importanţa acestor cursuri”, a mai declarat consilierul social-democrat, care este şi preşedintele Comisiei de sănătate din CL Suceava.


Intră acum și în grupul de