Nechifor, dupa ruperea USL: „Nu e foarte intelept sa schimbam lucrurile radical. Vreau sa pastram structura si in CJ si in Consiliile locale”


Intră acum și în grupul de

Liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a declarat, miercuri, că regretă decizia PNL de a părăsi guvernarea şi a denunţa protocolul USL şi a subliniat că momentul ales nu a fost cel mai bun pentru că după o scurtă perioadă de guvernare USL România a reuşit să atingă indicatori importanţi.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Suceava a arătat că în aceste condiţii, PNL a pus PSD în situaţia de a deveni mai performant şi să arate fără echivoc că este capabil să facă politici publice corecte şi şi-a exprimat încrederea că premierul Victor Ponta va face faţă cu brio acestor provocări.

nechifor

În ceea ce priveşte administraţia judeţeană şi locală, Nechifor a declarat că  nu va fi cel care să deschidă „front de atac” la PNL şi că va avea consultări atât în interiorul PSD, dar şi cu „partenerii din PNL”. „Nu e foarte înţelept să schimbăm lucrurile radical. Trebuie să găsim formule pentru stabilitate administrativă şi politică. Vreau să păstrăm structura şi în Consiliul Judeţean şi în Consiliile locale”, a spus Nechifor.

El a făcut apel la maturitate politică şi decizie bărbătească pentru menţinerea actualelor structuri şi majorităţi constituite în localităţile din judeţ subliniind că, la Suceava, înţelegerea dintre PSD şi PNL a fost încheiată, printr-o strângere de mână, în vara anului 2010, înainte de înfiinţarea USL.

În ceea ce priveşte înlocuirea şefilor instituţiilor descentralizate din judeţ propuşi de PNL, Nechifor a arătat că aceasta este apanajul instituţiilor centrale şi nu ale autorităţilor locale, iar în cazul subprefectului, Constantin Harasim, susţinut de PNL, decizia aparţine premierului.

Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că mizează în continuare în judeţ pe o construcţie PSD-PNL, iar „calea de urmat” va fi stabilită în urma negocierilor pe care le va avea miercuri seara cu preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.

 Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare, care prevede demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat şi solicitarea demisiei premierului Victor Ponta. De asemenea, documentul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru. „În urma constatării, încetării de fapt a Uniunii Social Liberale, Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal a decis să acorde deplină libertate tuturor organizaţiilor judeţene ale partidului de a încheia orice alianţă va fi necesară în scopul asigurării bunei guvernări locale, a stabilităţii administraţiei publice locale în interesul cetăţenilor”, a anunţat liderul PNL, Crin Antonescu, marţi seară, după şedinţa Delegaţiei Permanente în care s-a decis ieşirea liberalilor de la guvernare.


Intră acum și în grupul de