Liderul PNL Suceava: „Am fost scosi de la guvernare de PSD si vom fi scosi si la nivel local


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanuConferinta de presa

Alexandru Baisanu, presedintele PNL Suceava:

„E o conferinta de presa necesara pentru ca multi oameni au nevoie de lamuriri, dupa ce PSD a facut toate eforturile posibile sa scoata PNL de la guvernare oferind girul unui UNPR care nu a candidat niciodata si care a fost baza si stalp in guvernarea PDL a lui Basescu si a unui PC de 1 % in schimbul prieteniei si relatiei corecte cu PNL. Am fost scosi de la guvernare de PSD si vom fi scosi si la nivel local. PNL a avut ieri PBJ si am stabilit lucruri esentiale.

Numarul consilierilor din judet scot in evidenta faptul ca PNL poate face, la peste 70 % dintre primarii, alte majoritati unde vom putea schimba viceprimarii PSD, chiar si acolo unde PSD are primari. Pe aceasta cale, il anunt pe fostul meu partener in lupta anti-PDL, dl Nechifor, care nu a ajuns acolo de capul lui, ci sprijinit de mine si PNL, ca putem schimba, dar nu o vom face pentru ca aratam ca liberalii au caracter si demnitate.

In CJ avem majoritate cu PDL, in CL Suceava, avem majoritate zdrobitoare cu PDL. Anunt pe toti competitorii de pe scena politica ca PNL nu va face aliante nici cu PSD si nici cu PDL, nici de drag si nici de ura. Suntem un partid responsabil cu oameni responsabili. Liberalii suceveni vor vota orice proiect initiat de oricine care aduce beneficii comunitatii. Nu vom vota pe baza de gasti sau de bigamism politic.

Vom merge pe drumul nostru.  Il anunt de pe acum pe Nechifor si pe mai marii PSD din Suceava, ca nu vom strica echilibrul deja format. Cata vreme lucrurile functioneaza, nu are rost de dragul razbunarii sa stricam. La CJ, vom vota proiectele pozitive pentru Suceava. Cat ai fost mintit, nu de PSD sau marea masa a votantilor PSD, ci de cativa lideri care vad PSD un partid atat de mare de isi doresc si presedintele Ucrainei, evident ca nu mai e loc.

Nu e dramatic ca ne-au mintit si ne-au pacalit, ci ca nu vom putea sa ii mai credem. La deconcentrate, un vom cersi mila nimanui. Nu stam la mana PSD. Toti membrii PNL au votat ca se pun la dispozitie si ca daca PSD ii va demite, pleaca cu siguranta si cu constiinta impacata. PSD are forta de a ne da oamenii afara. Asa e in tenis si la razboi. UNPR, stalpul lui Basescu si PC, un partid de 1 %, au posiblitatea de a se hrani cu posturile detinute de liberali.

Conteaza prea putin daca m-am intalnit sau nu cu Catalin Nechifor dupa iesirea de la guvernare. E decizia PNL Suceava asta. Avem o problema ca unul din simbolurile PNL a hotarat ca e mai importanta agenda personala decat agenda PNL. Personal, cred ca Tariceanu a facut o greseala, fata de PNL care l-a consacrat, dar fiecare are dreptul sa isi aleaga singur drumul. PNL nu insemna strict Tariceanu, Chitoiu, Antonescu, Gerea, Baisanu sau Nita. Suntem doar figuri trecatoare prin partid. Istoria o va demonstra. PNL e o stare de spirit. Cum sa stai in stare de frica atata vreme ca din acest PNL vor face parte 5 oameni.

Observ ca PSD isi face treaba foarte bine. A gasit o serie de nemultumiti din PNL si asa cum a facut Basescu, cand a scos de la guvernare PNL, l-a pastrat pe Ungureanu liberal in functie, si pe Predoiu ca sa guverneze cu liberalii. Aceeasi gluma prosta o face PSD. Probabil ca ii si va monta la nivel guvernamental spunand ca USL nu s-a dezbinat de fapt. O sa spuna ca mai exista si perle care vor sa continue USL.

USL a fost o cacealma pentru romani si pentru PNL. A fost o constructie prin care PSD si-a asigurat ajungerea la guvernare. Din 2011, stiau care vor fi pasii de facut dupa un an de guvernare. PNL a tacut cand PSD a dublat ministerele PNL cu ministere fara portofolii pentru PSD. PNL deconta gaurile negre, iar PSD avea pe dl Nita care a preluat tot ce inseamna afaceri cu energie electrica.

Vom reveni cu certitudine la guvernare si vom demonstra Romaniei ca PNL are dreptate. Atrag atentia ca tara poate functiona nu doar cu masuri de stanga, ci si cu masuri de dreapta. Fara o clasa de mijloc puternica, toate sistemele bugetare din tara se vor prabusi.

Senatorul Steliana Miron a fost aleasa vicepresedinte al PNL Suceava, dupa ce presedintele organizatiei PNL din Radauti, Mironiuc, a demisionat elegant din BPJ.”


Intră acum și în grupul de