Balan: Nu avem in vedere, sub nici o forma, o alianta cu PSD sau cu PNL


Intră acum și în grupul de

balan si ardeleanuConferinta de presa

Ioan Balan, presedintele Organizatiei Municipale Suceava a PDL, deputat:

„La ruperea USL, nu am avea multe de spus pentru ca cei care ar trebui sa povesteasca au cam inceput sa o faca. Am vazut lideri din USL care spun ca ar putea crea o alta majoritate in unele conditii. Le reamintesc ca PDL e principalul partid politic din Suceava. Prin cei 59 de primari si 599 consilieri locali si 15 consilieri judeteni. La Suceava, PDL are primar si 10 consilieri, PNL- 6 si PSD- 6. Nu putem vorbi de majoritati in jurul partidelor mici de 6 consilieri.

Problema noastra nu e sa schimbam lucrurile. Daca lucrurile vor degenera, vom hotari vazand si facand la momentul respectiv. Nu putem vorbi de un PNL trezit de dmimineata si spalat pe ochi i se pare ca USL a fost cea mai mare cacealma cand el a fost parte la cacealma. Nu poti vorbi de dimineata ca esti in opozitie si ca guevrnarea nu a contat pana acum.

Romanii isi amintesc de taxele marite si de martea neagra. Oare cine va ocroti acest interese mici si personale ca aceasta cacealma sa continue la Suceava cand la Bucuresti s-a rupt USL?  PSD e adversarul nostru consacrat. PNL e in aceeasi galeata cu PSD, ne este adversar si nu avem in vedere sub nici o forma o alianta cu vreuna din parti.

Nu avem nici o linie de la nivel national de a face o alianta cu vreunul din cele doua partide. La Suceava, suntem in opozitie cu PNL si PSD, nu am purtat si nici nu avem in vedere sa purtam discutii pentru a negocia ceva. Pe CL Suceava, daca vor fi negocieri, vor fi doar strict pentru CL. Nu e corect sa spui ca la centru esti in opozitie, iar la judet prin oamenii tai sa faci politica Guvernului. E o fractura usor de sesizat.

Cei de al CDU sunt extrem de interesati de PDL si interesul va fi pus in practica prin participarea unei echipe de campanie in Romania. Invitatia pentru echipa de campanie a facut-o Gheorghe Flutur si cei de la CDU s-au aratat extrem de binevoitori si lucrurile se vor materializa in perioada urmatoare.

Un lucru e cunoscut, ca acest mare USL a beneficiat de sprijinul total al populatiei si au venit cu o promisiuen fantastica ca de maine totul va fi bine. Acest USL chiar daca nu mai e azi, dar local este si sa dea Domnul sa tina cat mai mult, pe principiul dreptate pana la capata sa fie si cacealmaua pana la capat. PSD e adversarul nostru traditional.”


Intră acum și în grupul de