„Suceava are nevoie de un primar care sa fi jucat macar turca, sotron sau sarituri prin casa”. Vezi de ce spune asta Alexandru Baisanu


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a atras vineri atenţia că sportivi suceveni care sunt campioni balcanici, europeni sau mondiali, nu sunt sprijiniţi de Primărie, aceştia fiind nevoiţi să apeleze la mila sponsorilor. Potrivit preşedintelui PNL Suceava, de zece ani de când Ion Lungu este primarul Sucevei nu au fost stabilite criterii de evaluare şi de performanţă prin care Consiliul local să aloce bani pentru sprijinirea sportului în municipiu şi nici nu a fost sprijinit sportul de masă. „Suceava are nevoie de un primar care să fi jucat măcar ţurca, şotron sau sărituri prin casă. Actualul primar e un om anti-sport ceea ce duce la derapaje”, a spus Băişanu, într-o conferinţă de presă.

alexandru baisanu

El a remarcat că în timp ce Consiliul local alocă fonduri pentru susţinerea sportului în municipiu, „din toată suma pentru sport primarul a avut pastă în pix numai pentru 42 la sută din sumă”, arătând că la handbal sau lupte au fost virate doar 30 la sută din sumele prevăzute în buget, iar la rugby 45 la sută. „În 2013, sportul nu a trăit ci doar a supravieţuit”, a spus Băişanu care crede că primarul „confundă mingea de fotbal sau baschet cu o balonare”.

Liderul liberal sucevean a precizat că în acest an consilierii locali PNL vor solicita, ca în fiecare şedinţă de consiliu să fie prezentată execuţia bugetară astfel încât să nu se mai repete situaţii de nefinanţare a activităţii sportive în municipiu.


Intră acum și în grupul de