Femeile din PSD Suceava, prezente la reuniunea OFSD „Primavara social-democrata”

 

Un grup de 50 de membre ale Organizației Femeilor Social Democrate Suceava au participat sâmbătă,  de Ziua Internațională a Femeii, la Reuniunea Femeilor Social Democrate intitulată „Primăvara social – democrată”, care s-a desfășurat la Sala Palatului din București.

ioana maftei

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava,  Ioana Maftei, „Primăvara social-democrată” a fost un eveniment în cadrul căruia a fost lansat Manifestul European al Femeilor Social – Democrate din România, fiind prezentate şi candidatele Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European: Corina Creţu, Daciana Sârbu, Viorica Dăncilă și senatorul Ecaterina Andronescu.

Maftei a arătat într-un comunicat de presă că Manifestul Femeilor Social – Democrate din România este structurat în zece puncte şi prevede un tratament echitabil pe piaţa muncii prin politici de stimulare a angajării femeilor şi eliminarea discriminării pe piaţa muncii. Alte prevederi ale manifestului includ un acces mai bun la educaţie în special în zonele sărace şi rurale, combaterea violenţei domestice, protecţie anti-discriminare prin creşterea finanţării domeniilor feminizate, reducerea segregării ocupaţionale şi combaterea degradării imaginii femeii în spaţiul public. De asemenea, manifestul mai prevede sprijin pentru femeia vârstnică – pensii decente care să o protejeze de sărăcie, sprijin pentru femeile din agricultură şi mediul rural, sprijin pentru familie şi sănătatea copiilor, protecţie faţă de discriminarea pe bază de naţionalitate, sprijin pentru independenţa economică a femeii şi acces la conducere şi roluri de răspundere în economie şi în politică.

„Organizația Femeilor Social Democrate Suceava pledează pentru ca româncele să se bucure de drepturi egale și sprijin real în Uniunea European”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava.

Maftei a mai precizat că la reuniune au fost prezenți președintele Partidului Social Democrat și premierul României, Victor Ponta, membri din conducerea partidului, parlamentari și europarlamentari ai PSD, miniștri și secretari de stat. Acțiunea a fost deschisă și prezentată de Rovana Plumb, președintele  Organizației Femeilor Social Democrate.