Acasă Politica „PC este partid de centru stanga si face parte din familia socialista”....

„PC este partid de centru stanga si face parte din familia socialista”. Vezi cine spune asta


Intră acum și în grupul de

Partidul Conservator este un partid de centru-stânga şi în ceea ce priveşte afilierea europeană, face parte din familia socialistă, a declarat, marţi la Suceava, vicepreşedintele PC Maria Grapini. „Partidul Conservator, acum când vorbim, face parte din familia socialistă. Partidul Conservator nu a fost niciodată în ALDE. ALDE este alianţa liberală”, a spus Grapini, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că există în Parlamentul European şi familia conservatoare, dar că  este tratată ca o aripă „să zic aşa mai naţionalistă” şi nu se suprapune cu ceea ce face PC.  „Noi suntem un partid de centru stânga. Acum candidăm împreună, cum am candidat şi data trecută, cu PSD, adăugându-se acum UNPR”, a spus vicepreşedintele PC.



Cioata si Grapini la PC

Ea a explicat că în Alianţa de Centru Dreapta, PC reprezenta zona de centru. „Noi am făcut Alianţa de Centru-Dreapta, dreapta fiind liberalii şi centrul noi. Suntem de centru-stânga. Aşa e statutul, aşa e doctrina”, a mai spus Grapini.

PC a avut cel puţin un parlamentar afiliat ALDE. Astfel, de la integrarea României în UE până la algerile europarlamentare din noiembrie 2007, PC a fost reprezentat în Parlamentul European de Silvia Ciornei, fost senator al Partidului Conservator. Silvia Ciornei a activat în grupul ALDE. La vremea respectivă, liderul ALDE, Graham Watson, a salutat venirea în grupul liberalilor şi democraţilor europeni a parlamentarilor PNL şi PC din România.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version