Acasă Politica Balan: „Masurile luate de gvernul Boc si criticate de dimineata pana seara...

Balan: „Masurile luate de gvernul Boc si criticate de dimineata pana seara nu au fost schimbate”


Intră acum și în grupul de

ioan balan 3Conferinta de presa

Ioan Balan, deputat, presedintele PDL Suceava:



„Au trecut 682 de zile si mai vorbim inca de promisunea de a doua zi a USL cand totul trebuia sa se schimbe. Masurile luate de gvernul Boc si criticate de dimineata pana seara nu au fost schimbate. Masurile au fost corecte, iar guvernul PDL a avut taria si puterea sa isi asume acele masuri grele.

Vorbim azi de o crestere de 142 % a pretului la gaze, de 7 centi la carburant, de taxa pe stalp. De cele inca 35 de taxe noi. Asta arata schimbarea de a doua zi si se transforma in birurile lui Ponta.

Ponta si USL vorbeau de un milion de locuri de munca, dar probabil ca era vorba de desfiintarea locurilor de munca. E o batjocura a guvernului Ponta asupra firmelor care fac export.

Am vazut TVA scazut la paine care azi costa la fel de mult. 2 lei. Noi, sambata, la Cluj vom avea un miting unde sper ca vor participa 30.000 de cetateni. Daca USL ne promitea un guvern care sa il intreaca pe cel al PDL, au reusit, numai ca incompetenta minciuna si manipularea au fost puse pe primul plan. Guvernul Ponta e cel mai corupt de pana acum. Infractiunea si incompetenta si-au dat mana la nivel de Guvern Ponta.

Pe langa toate minciunile si promisiunile, romanii traiesc mai greu, iar la Suceava acesta liberalizare a pretului la gaze va trimite acasa cam o mie de oameni. E vorba de fabrica de sticla care isi va inchide portile. Nu isi poate permite sa sustina pretul la gaze.

Am vazut politicieni capabili sa spuna orice pentru cateva voturi. Dupa 682 de zile cred ca e momentul sa ii intrebam unde e promisiunea aceea de a doua zi.

Tot ce a facut Boc in guvernarea PDL a ramas exact, dar exact cum a fost stabilit. La Suceava, pe langa problema mare a rezolvarii caldurii si apei calde la un pret rezonabil, mai avem una importata, jucata intens de toate partidele. Am vazut ca apelul celor de al PDL la intelepciune si ratiune a dat cumva roade si USL de la Suceava si-au data mana si vor fi de acord pe o solutie.

Reiterez ideea si spun ca PDL va fi intotdeauna alaturi de cetateni si nu alaturi de partide. Daca votul nostru se va alatura celor de la PSD si PNL, va fi din ratiuni de grija.

Nu stiu azi care e punctul cheie din ceea ce va prezenta USL ca program, dar pretul pentru populatie va trebui sa fi cel mai important de avut in vedere. Cred ca si noi la Suceava va trebui sa gasim acele masuri care sa inlesneasca dezvoltarea unor SC -uri care au probleme in mod special si cu Primaria, cu taxe si impozite.

Trebuie sa gasim solutii sa nu ne inscriem in milionul de locuri de munca propus spre desfiintare de cei de la USL. PDL are drumul lui. Noi militam pentru voturi la PDL. PMP ne e adversar ca toate celelalte partide. Nu exista nici o intelegere intre PDL si PMP de a sprijini sau ajuta in vreun fel PMP. Dupa alegerile europarlamentare, fiecare partid politic va fi cantarit dupa scorul obtinut. Nu este nici un fel de intelegere azi pentru ceva sa fie dupa 25 mai.

Si eu si Flutur am sustinut masurile Guvernului BOC. Sa vii azi si sa spui ca fost presedinte ca partidul nu te-a sustinut, nu poate fi calificat. Toate campaniile au fost de a explica nu ce a facut Flutur si Balan, ci ce anume a facut guevrnul BOC. Si am facut-o cu responsabilitate si nu ne-am tras deoparte. Daca presedintele BOC intelege ca are o problema in a participa la mitingul de la el de acasa si ii poate acoperi lipsa de la miting, asta e.

Sa vii azi si sa spui ca el e sustinut de PMP este cel putin lipsit de fair play. Depinde de el cat de iubit vrea sa ramana de PDL. Noi il iubim, dar ramane sa vedem ce va face el. PMP ne este adversar.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version