Deputatul Ioan Balan: „Sucevenii pot ramane fara apa calda de Sarbatorile Pascale”


Intră acum și în grupul de

Liderul organizaţiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a făcut un apel la raţiune şi înţelepciune către cei de la USL Suceava „să ignore faptul că suntem în prag de campanie electorală şi să pună interesul cetăţenilor deasupra intereselor electorale şi de partid”. El a arătat că cauza indeciziei aleșilor USL, populația municipiului reședință de județ racordată la sistemul centralizat de termoficare că ar putea rămâne fără apă caldă de Sărbătorile Pascale.

ioan balan 3

Bălan a făcut referire la proiectul privind delegarea gestiunii serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice către un operator privat desemnat prin licitaţie publică, dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Local al municipiului Suceava, proiect care a fost respins cu voturile aleşilor PSD şi PNL.

 Liderul democrat-liberal constată că USL şi-a dovedit, şi de această dată, în Consiliul Local Suceava, prin reprezentanţii săi, incapacitatea de a lua o decizie în interesul cetăţeanului cu privire la transportul şi distribuţia agentului termic şi a apei calde. „Consilierii PDL consecvenţi aşa cum s-au definit până acum au susţinut şi votat proiectul pe care l-au propus şi dezbătut cei din USL, numai că aceştia nu şi-au dat şi votul. Sucevenii pot rămâne fără apă caldă de Sărbătorile Pascale. Datoriile celor de la Termica către nou înfiinţata societate Bioenergy se ridică la câteva milioane de euro aceasta ameninţând cu sistarea apei calde”, a declarat Bălan.

 El consideră că avem de a face cu o situaţie deosebită care presupune decizie politică din partea celor de la PSD şi PNL. În opinia sa, este timpul ca liberalii şi social democraţii să se întâlnească în afara şedinţelor de Consiliu Local şi să hotărască ce cred ei că este mai bine pentru suceveni. „Aş fi bucuros să-i văd înţelegându-se pe interesul cetăţeanului, al suceveanului, măcar atât cât se înţeleg în interes de membru de partid atunci când îşi negociază ocuparea unor funcţii de demnitate publică”, a spus preşedintele PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de