Balan: „Cei de la USL s-au constituit din ura si au sfarsit urandu-se intre ei”

Guvernul Ponta a introdus 37 de noi taxe și impozite, a declarat, vineri,  vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Balan, subliniind că la acest capitol este de departe cel mai inventiv guvern.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, practic, actualul Executiv guvernează cu mâinile până la coate în buzunarele românilor. ”Guvernul Ponta bagă mâna în buzunarele oamenilor în fiecare zi prin introducerea unor noi taxe. Am auzit un coleg de-al meu spunând că românii când se uită la un stâlp văd un stâlp și atât. Pesediștii, în speță guvernul Ponta, când se uită la un stâlp văd o taxă. Astăzi, Guvernul Ponta se poate lăuda cu 37 de noi taxe. În traducere, înseamnă că guvernul Ponta guvernează cu mâinile până la coate în buzunarele oamenilor. Nenorocirea este că acești bani sunt folosiți în mare parte în interes electoral. Prin introducerea acestor noi taxe, de fapt se mai pune o piedică în plus celor care încă mai realizează plus valoare în România și anume societățile private. Asta cu toate că se merge pe o creștere economică declarată. Trebuie să reamintim că guvernul Ponta este cel mai inventiv guvern în ceea ce privește introducerea de noi taxe și impozite”, a declarat Balan.

ioan balan 3

El a anunțat că parlamentarii democrat-liberali vor respinge ordonanța guvernului privind acciza suplimentară de 7 eurocenți pe litrul de combustibil, care a fost aplicată începând cu data de 1 aprilie și care va genera scumpiri în lanț.

 Totodată, Balan i-a criticat pe cei de la USL că nu au fost capabili să abordeze o guvernare având ca bază prezentul și viitorul unindu-se din ură și sfârșind urându-se între ei. ”Văd, azi, un USL care în ceea ce privește decontarea guvernării vorbește pe două voci, adică PSD care își asumă guvernarea și PNL care, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Cel care a inițiat și propus acciza suplimentară de 7 eurocenți a fost ministrul liberal de Finanțe, Daniel Chițoiu. Cei de la USL nu au fost capabili să abordeze o guvernare având ca bază prezentul și viitorul. Ei au plecat din start cu ură față de Băsescu și guvernarea Boc fără să ia decizii care să anuleze vreuna din măsurile luate de guvernul Boc, măsuri criticate de dimineață până seară. Cei de la USL s-au constituit din ură și au sfârșit urându-se între ei”, a încheiat deputatul Ioan Balan.