Un tânăr și un minor, prinși la furat în Rădăuți de un echipaj de jandarmi. Ei au furat mărfuri dintr-un magazin mixt și o casetă de valori

Un echipaj din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Rădăuți, care se afla în noaptea de sâmbătă spre duminică în serviciul de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Rădăuți, a observat că pe Strada Calea Bucovinei se deplasau două persoane una dintre acestea având asupra sa un sac voluminos din plastic, de culoare neagră, iar cealaltă o cutie de carton.

Jandarmii au procedat la interceptarea celor doi, moment în care aceștia au abandonat bagajele și au fugit spre o zonă întunecată.

La aproximativ 400 metri de locul interceptării, forțele de ordine au reușit prinderea și imobilizarea uneia dintre persoane, un tânăr de 19 ani, din municipiul Rădăuți.

Fiind întrebat cu privire la proveniența bunurilor, acesta a declarat că împreună cu un prieten, un minor în vârstă de 14 ani, au pătruns prin efracție în interiorul unui magazin mixt de unde au sustras mai multe bunuri de consum, cât și o casetă de valori, pe care le-au abandonat într-un parc din apropiere, ulterior acestea fiind gasite la locul indicat.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de furt calificat și distrugere.

Persoana în cauză și bunurile recuperate au fost predate Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor și identificării celuilalt făptuitor.