Un puști de 16 ani din Dornești, băut la volan, a fost blocat de poliție în trafic după o urmărire pe 6 kilometri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele unui adolescent de 16 ani din Dornești care a fost depistat în trafic la volanul mașinii familiei și care a refuzat să oprească, fiind urmărit și blocat în trafic.

Potrivit polițiștilor, un echipaj al Poliției Rutiere Rădăuți a efectuat, sâmbătă, semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW, care se deplasa pe str. Calea Cernăuți, din direcția Rădăuți-Dornești.

Conducătorul auto nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea în viteză către Dornești, iar polițiștii au început urmărirea acestuia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul SPR3 Marginea, s-a reușit blocarea autoturismului după circa 6 kilometri, pe raza comunei Dornești, după ce în prealabil autoturismul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe acostamentul din partea stângă a carosabilului având ca rezultat doar pagube materiale la autoturism.

Cel aflat la volan a fost identificat ca fiind un adolescent de 16 ani din Dornești care nu are permis de conducere.

Autoturismul pe care acesta îl conducea aparține părinților acestuia care l-a luat profitând că aceștia erau plecați din localitate.

Adolescentul a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz tânărul este cercetat penal pentru „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.


Intră acum și în grupul de