Detaliile accidentului cu două fete rănite între Rădăuți și Marginea: Șoferul mașinii în care se aflau a făcut o depășire neregulamentară, a lovit un autoturism ce a frânat și s-a răsturnat pe câmp


Intră acum și în grupul de

Două fete de 17 ani din Horodnic de Sus au fost rănite, miercuri după amiaza, într-un accident rutier produs pe DN 17 A între Rădăuți și Marginea.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un tânăr de 27 de ani din Horodnic de Sus, Petru C., conducea miercuri un autoturism BMW pe DN 17 A, în afara comunei Horodnic de Jos, dinspre Rădăuți spre Marginea.

Pe aceeași direcție de mers, înaintea autoturismului BMW, circula autoturismul Peugeot 407,  ce era condus de un tânăr de 24 de ani, Constantin G., din comuna Burla, care ajuns în apropierea intersecției cu D.C. 45, a frânat întrucât un autoturism ce circula în fața sa frânase la rândul său pentru a efectua viraj dreapta către D.C. 45.

Având în vedere acest lucru, întrucât conducătorul autoturismului BMW nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul ce circula în fața sa, a intrat în coliziune cu partea din dreapta față în partea din stânga spate a autoturismului Peugeot, după care autoturismul BMW a părăsit partea carosabilă prin partea stângă și s-a răsturnat pe terenul agricol.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a două tinere e 17 ani, Maria R. și Laura S., ambele din Horodnic de Sus.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma audierii conducătorilor auto implicați în accident și a verificărilor amănunțite efectuate, a rezultat că vinovăția producerii accidentului rutier aparține ambilor conducători auto pentru că șoferul autoturismului Peugeot nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul ce circula în fața sa, iar șoferul autoturismului BMW a efectuat o manevră de depășire a unei coloane de autoturisme în zona de acțiune a indicatorului „depășire interzisă”.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de