Rădăuțeanul care a ucis cu mai multe lovituri de cuțit un bărbat a intrat în casa acestuia pentru a fura. Cu puțin timp înainte pierduse la „păcănele” 2500 de lei dați de soție pentru a-și cumpăra haine


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat că a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui rădăuțean pentru  violare de domiciliu şi omor calificat.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost condamnat anterior pentru tentativă la omor şi omor, fiind eliberat din starea de detenţie în anul 2020 și a locuit la locuinţa soţiei sale.

După eliberarea din penitenciar el nu şi-a găsit un loc de muncă pentru a se reintegra în societate, primind însă în mod regulat sume mari de bani de la soţia sa pentru a-şi cumpăra lucrurile necesare. Inculpatul consuma bauturi alcoolice şi obişnuia să participe la jocuri de noroc.

Anchetatorii au stabilit că în ziua de 06 decembrie 2021, în jurul orei 11:00, soţia i-a dat bărbatului suma de 2500 lei pentru ca acesta să-şi cumpere haine de iarnă, dar acesta a mers la o sală de jocuri unde a stat până la ora 16:20, interval de timp în care a consumat 8 sticle cu bere şi totodată şi-a cheltuit cea mai mare parte a banilor la aparatele de joc.

De asemenea s-a stabilit că între orele 11:41 – 11:48 şi 13:16 – 13:21 acesta a părăsit sala de jocuri şi s-a deplasat la un local din apropiere, unde a consumat două sticle cu bere şi 100 ml Tequila.

Aflat la momentul părăsirii sălii de jocuri (ora 16:20) în stare avansată de ebrietate (după ce a consumat în total 10 sticle cu bere şi 100 ml Tequila), conştientizând că a rămas fără bani şi nu ar putea justifica rezonabil faţă de soţia sa modul în care a cheltuit banii pe care îi dăduse aceasta chiar în dimineaţa acelei zile –la ora 16:23 acesta a vorbit la telefon cu soţia sa şi i-a comunicat că ajunge şi el acasă în scurt timp – acesta și-a propus să facă rost de bani imediat, indiferent de modalitate.

Astfel, în jurul orei 16:30 el a intrat într-o cofetărie, local unde a comandat o nouă sticlă cu bere după care a ieșit pe stradă şi a început să meargă de la un capăt la celălalt pentru a verifica să nu fie observat de persoane aflate întâmplător acolo şi totodată pentru a identifica un imobil în care ar putea intra uşor. El a pătruns în curtea unui imobil pe poarta neasigurată, s-a apropiat apoi de casa de locuit şi a intrat în aceasta pe o uşă închisă, dar tot neasigurată.

La momentul respectiv în interiorul locuinţei se aflau victima şi fiul său minor.

Surprins de prezenţa victimei în locuinţă, inculpatul a scos din borseta pe care o purta un cuţit tip briceag şi a sărit asupra victimei în scopul de a-i anihila voinţa. Acesta s-a apărat de primele lovituri ale inculpatului, s-a refugiat în baia situată la parterul locuinţei însă agresorul a intrat în baie continuând să-i aplice multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale.

Victima a încercat să se apere de atac, reuşind să-i provoace şi acestuia multiple leziuni, dar nenumăratele lovituri aplicate cu briceagul, cu pumnii şi picioarele de inculpat au condus la suprimarea vieţii persoanei vătămate, în baia locuinţei sale.

Anchetatorii menționează că agresorul nu știa cine este bărbatul respectiv şi nici nu ştia cine locuieşte în respectiva casă.

De teamă, fiul victimei, a părăsit în fugă locuinţa, deplasându-se pe străzile din apropierea casei sale şi încercând să obţină ajutor de la alte persoane.

Sesizând că există şi un martor al incidentului, agresorul a părăsit locuinţa şi s-a deplasat după acesta cu cuţitul în mână cu intenţia de a-l prinde.

El  nu a mai putut însă urmări deplasarea copilului printre alte persoane de pe stradă, iar acesta a fost surprins de martori cu cuţitul plin de sânge în mână.

Martorii au fugit din faţa inculpatului, iar la ora 16:56 au apelat Dispeceratul 112 solicitând sprijinul lucrătorilor de poliţie.

Lucrătorii din cadrul echipei operative l-au identificat, constatând că lângă acesta se afla şi un cuţit tip briceag care prezenta urme cu aspect de sânge.

Medicul legist care a efectuat autopsia cadavrului victimei a arătat că moartea victimei a fost violentă şi a identificat un număr de 14 plăgi tăiate şi înţepate care au legătură de cauzalitate cu decesul.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de