Un rădăuțean care a vărsat benzină în locuință și amenințat de la balcon că va da foc a fost reținut. El are interdicție să se apropie la 50 de metri de casă în baza unui ordin de protecție față de soție


Intră acum și în grupul de

Un rădăuțean a intrat, vineri, în locuința soției sale în ciuda unui ordin de protecție și după ce a împrăștiat benzină a amenințat că dă foc, dar a fost oprit de polițiști și apoi audiat și reținut.

O femeie din Rădăuți a reclamat, vineri, că soțul ei nu a respectat ordinul provizoriu de protecție emis de către Poliția Municipiului Rădăuți, iar ulterior a fost anunțată de vecini că soțul a spart un geam de la casă, a intrat în locuință, a aruncat cu benzină și că se află la balconul casei și amenință că va da foc.

Mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului și a fost solicitat IPJ Suceava și un negociator din cadrul Inspectoratului.

După intervenția polițiștilor din cadrul Biroului Ordine Publică și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava bărbatul a renunțat la gestul extrem.

Potrivit verificărilor, s-a stabilit că bărbatul respectiv, în vârstă de 48 de ani, este căsătorit cu de 24 de ani cu soția sa și că au locuit o perioadă împreună, în municipiul Rădăuți, iar miercuri,  23 martie 2022, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința lor din Rădăuți.

De menționat este că în noaptea de joi spre vineri femeia a fost amenințată de bărbat cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei, amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere, iar vineri a intrat în locuință și a amenințat că dă foc.

În acest caz polițiștii au dispus efectuarea de cercetări penale pentru amenințare și încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.


Intră acum și în grupul de