Un rădăuțean care a vărsat benzină în locuință și amenințat de la balcon că va da foc a fost reținut. El are interdicție să se apropie la 50 de metri de casă în baza unui ordin de protecție față de soție

Un rădăuțean a intrat, vineri, în locuința soției sale în ciuda unui ordin de protecție și după ce a împrăștiat benzină a amenințat că dă foc, dar a fost oprit de polițiști și apoi audiat și reținut.

O femeie din Rădăuți a reclamat, vineri, că soțul ei nu a respectat ordinul provizoriu de protecție emis de către Poliția Municipiului Rădăuți, iar ulterior a fost anunțată de vecini că soțul a spart un geam de la casă, a intrat în locuință, a aruncat cu benzină și că se află la balconul casei și amenință că va da foc.

Mai multe echipaje de poliție s-au deplasat la fața locului și a fost solicitat IPJ Suceava și un negociator din cadrul Inspectoratului.

După intervenția polițiștilor din cadrul Biroului Ordine Publică și a negociatorului din cadrul IPJ Suceava bărbatul a renunțat la gestul extrem.

Potrivit verificărilor, s-a stabilit că bărbatul respectiv, în vârstă de 48 de ani, este căsătorit cu de 24 de ani cu soția sa și că au locuit o perioadă împreună, în municipiul Rădăuți, iar miercuri,  23 martie 2022, împotriva bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu, acesta fiind obligat să păstreze o distanță de 50 de metri față de soție și locuința lor din Rădăuți.

De menționat este că în noaptea de joi spre vineri femeia a fost amenințată de bărbat cu acte de violență, prin mesaje text, de către soțul ei, amenințări de natură să-i inducă acesteia o stare de temere, iar vineri a intrat în locuință și a amenințat că dă foc.

În acest caz polițiștii au dispus efectuarea de cercetări penale pentru amenințare și încălcarea de către persoana împotriva căruia a fost emis un ordin de protecție provizoriu, a oricăreia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.