Un rădăuțean a fost introdus în arest după ce a lovit mai mulți trecători aflați în centru municipiului și le adresa cuvinte jignitoare. Persoanele agresate pot să depună plângere față de acesta în termen de 90 de zile


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Rădăuți a fost reținut de polițiști și introdus în arest după ce în cursul zilei de marți a lovit mai mulți trecători pe strada Piața Unirii cărora le adresa și cuvinte jignitoare.

Polițiștii din Rădăuți au fost sesizați, marți, de un bărbat că a fost lovit cu palma peste față de un tânăr de 29 de ani.

Ulterior, în jurul orelor 10:00, doi ofițeri din cadrul Biroului Ordine Publică  se aflau în centrul municipiului Rădăuți, pe strada Piața Unirii, când au observat că un tânăr se manifesta agresiv, adresa injurii și cuvinte jignitoare și lovea mai mulți trecători.

Având în vedere  atitudinea recalcitrantă și actele de violență ale acestuia față de trecători, cei doi ofițeri de poliție au intervenit prompt și cu tact în imobilizarea agresorului, după care au sesizat patrula de siguranță publică, cel în cauză fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți-Secția Psihiatrie unde a rămas internat.

În urma vizionării înregistrărilor video, s-a stabilit tânărul a tulburat liniștea și ordinea publică prin lovirea fără motiv a patru persoane care se deplasau pe trotuar, a provocat scandal prin adresare de injurii și cuvinte jignitoare, de natură a produce indignarea persoanelor prezente în spațiul public și a afecta buna funcționare a societăților comerciale care își desfășoara activitatea în proximitatea locului producerii incidentului.

În urma acestui eveniment, din cele patru persoane agresate fizic de tânăr a fost identificat doar unul singur care a depus o plângere Poliției Municipiului Rădăuți solicitând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Polițiștii rădăuțeni fac în continuare activități specifice pentru identificarea celorlalte victime și transmit că acestea se pot adresa cu o plângere Poliției municipiului Rădăuți, în termenul legal de 90 de zile.

De menționat este că prin ordonanța poliției judiciare din Rădăuți vizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus față de tânăr efectuarea urmăririi penale pentru două infracțiuni de „lovire sau alte violențe” și ”tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 Totodată, acesta a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.


Intră acum și în grupul de