Urmărire și blocare în trafic în Rădăuți a unui șofer băut. Polițiștii l-au prins și imobilizat după ce aceasta a încercat să fugă pe jos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au urmărit circa doi kilometri un șofer care nu a respectat semnalul de oprire și apoi l-au prins după ce, fiind blocat în trafic, tânărul a încercat să fugă pe jos.

Potrivit anchetei polițiștilor, luni după amiaza, în jurul în jurul orelor 15:15, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, un echipaj de poliție a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire a unui autoturism AUDI, ce se deplasa pe strada Calea Bucovinei, dinspre centrul municipiului către orașul Milișăuți.

Șoferul nu s-a conformat semnalului de oprire, fiind necesară urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2 kilometri, până la ieșirea din municipiu, loc în care a fost autoturismul a fost blocat.

În încercarea de a scăpa șoferul a coborât, îndreptându-se în fugă spre albia răului Sucevița, dar polițiștii l-au prins și imobilizat.

Acesta a fost dus la sediul Poliției Rădăuți unde s-a stabilit că este un tânăr e 26 de ani din satul Gura Solcii, comuna Grănicești.

El a fost testat cu aparatul Drager, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002 ca urmare a nerespectării semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri, cât și ca urmare a nerespectării obligației de a avea asupra sa documentele personale și cele ale vehiculului în cauză.

De asemenea, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, la momentul depistării, pentru vehiculul în cauză nu era emisă vreo poliță RCA, fapt pentru care a fost aplicată sancțiune contravențională.

În acest caz urmează se se facă cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de