Un șofer rădăuțean și-a creat mai multe probleme după ce a încercat să fugă de poliție


Intră acum și în grupul de

Un rădăuțean care a încercat să scape de poliție este acum cercetat penal și i s-a suspendat și permisul de conducere.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă, la orele 11 :40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, Biroul de Ordine Publică, au observat un autoturism care se deplasa pe strada Horea, către strada 1 Mai din Rădăuți și  au efectuat semnal regulamentar de oprire folosind semnalele luminoase și acustice.

Șoferul  autoturismului nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în trombă pe str. Horea, str. Vasile Conta apoi str. 1 Mai, unde a acroșat un autoturism, după care și-a continuat deplasarea, fiind blocat cu autospeciala de poliție pe strada 1 Mai din Rădăuți.

Conducătorul auto, un bărbat din  Rădăuți, a prezentat documentul de identitate, permisul de conducere și autorizația de circulație provizorie a autoturismului.

În urma verificărilor efectuate asupra documentelor, s-a constatat faptul că autoturismul cu numărul de înmatriculare provizoriu are autorizația de circulație provizorie expirată, iar polița de asigurare obligatorie RCA este epxpirată. Ulterior, șoferul a fost testat cu aparatul etilometru, iar testul a indicat o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care persoana în cauză a fost testată cu aparatul DRUGTEST marca Drager, iar testul a indicat rezultat negativ.

Șoferului i-a fost reținut permisul de conducere și a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, dar și pentru lipsă RCA. De asemenea, au fost ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale vehiculului, acesta fiind indisponibilizat.

În acest caz se fac cercetări penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Intră acum și în grupul de