Un bărbat din Rădăuți și-a agresat soția pentru că nu-i dădea bani de păcănele și nici să divorțeze. Polițiștii au emis ordin de protecție, iar bărbatul are interdicție de a se mai apropia de femeie


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 46 de ani din Rădăuți este cercetat penal pentru violență în familie și amenințare după ce și-a agresat soția pe motiv că nu-i dă bani pentru jocuri de noroc.

Poliția Rădăuți a fost sesizată, miercuri seara,  în jurul orei 19.40, că un bărbat își agresează soția.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au fost identificați cei doi soți care purtau o discuție contradictorie, iar bărbatul din interiorul locuinței a refuzat inițial să deschidă ușa, iar femeia a relatat că se află într-o stare de temere.

În cele din urmă bărbatul de 46 ani a deschis ușa și a ieșit din locuință, după care le-a spus polițiștilor că este nemulțumit de relația cu soția sa, că i-a cerut bani pentru a plăti demersurile unui divorț, însă aceasta nu a fost de-acord, motiv pentru care a împins-o.

La fața locului a fost identificată și femeia de 41 ani, persoană ce se afla într-o stare vădită de temere. Aceasta a relatat verbal faptul că, în timp ce se afla în locuința de domiciliu cu cei șase copii minori și soțul său, acesta i-a cerut bani pentru a juca la jocuri electronice însă ea nu a fost de acord cu acest lucru, motiv pentru care soțul a tras-o de păr și a împins-o, provocându-i suferințe fizice.

Conflictul a fost aplanat la fața locului, iar tuturor celor implicați li s-a adus la cunoștiință  despre normele de conviețuire sociale, ale ordinii și liniștii publice, cât și despre legislația privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

Având în vedere cele sesizate, s-a procedat la întocmirea Formularului de Evaluare a Riscului din care reiese faptul că există risc iminent pentru sănătatea și integritatea corporală a femeii de 41  de ani și a copiilor, astfel încât a fost emis un ordin provizoriu de protecție, valabil pentru o perioadă de 5 zile, agresorul părăsind domiciliul.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „amenințare”.


Intră acum și în grupul de