Un șofer beat din Rădăuți extras cu forța din mașină de polițiști și încătușat. Acesta a ajuns cu mașina pe un trotuar după ce, în prealabil, fusese implicat într-o tamponare pe altă stradă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 34 de ani din Rădăuți a fost extras cu forța din mașină, marți seara, și încătușat de polițiști după ce acesta nu s-a supus solicitărilor polițiștilor.

Potrivit datelor din anchetă, marți seara la ora 19.09, bărbatul de 34 de ani din Rădăuți conducea un autoturism VW pe strada Putnei din Rădăuți către strada Piața Unirii. Ajungând la intersecția în sens giratoriu cu str. Piața Unirii, acesta nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul Ford, pe care l-a acroșat în partea din spate, dar și-a continuat deplasarea, astfel că celălalt șofer a apelat 112.

În timp ce echipajul de poliție din cadrul B.O.P Rădăuți intervenea la acest eveniment, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din municipiu un conducător auto în stare de ebrietate este agresiv.

În aceste condiții atât echipajul din cadrul B.O.P cât și echipajul rutier, au fost direcționate către locul indicat unde, pe trotuarul din fața unei alei, a fost identificat autoturismul VW, orientat cu fața către strada Calea Bucovinei.

La volanul autoturismului a fost identificat bărbatul de 34 de ani implicat în tamponarea din sensul giratoriu.

Acesta nu s-a supus solicitărilor polițiștilor de a ieși din autoturism, astfel că a fost extras de lucrătorii de poliție cu utilizarea forței și încătușat. Întrucât din habitaclul autoturismului condus se simțea un puternic miros de alcool, șoferul a fost condus direct la spitalul Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind verificat în bazele de date, s-a stabilit faptul că acestuia i s-a interzis de către Judecătoria Rădăuți conducerea de autoturisme pe drumurile publice în perioada 04.04.2023 – 04.04.2024, dar a fost identificat în trafic în calitate de conducător auto de către lucrătorii de poliție din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, astfel că i s-a întocmit un dosar de urmărire penală și  i s-a suspendat dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice până la soluționare.

La sediul Poliției municipiului Rădăuți, șoferul a fost testat și cu aparatul drugtest, rezultatul fiind negativ la toate substanțele analizate.

S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a precizat că se vor dispune măsuri preventive față de Tudorache Vasile după obținerea Buletinului de Analiză Toxicologică și a cazierului judiciar, pentru stabilirea cu exactitate a situației juridice  a susnumitului.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de