Acasă Social Rezultate deosebite pentru elevii rromi din Suceava, participanti la olimpiadele nationale si...

Rezultate deosebite pentru elevii rromi din Suceava, participanti la olimpiadele nationale si concursurile scolare


Intră acum și în grupul de

elev rromElevii de etnie rroma s-au intors cu rezultate deosebite de la Olimpiada nationala de limba si literatura rromani, care a avut loc in perioada 8-11 aprilie 2014, la Tulcea, respectiv de la Concursul national de istorie si traditii ale rromilor, care s-a desfasurat in perioada 13-16 aprilie, la Zalau, judetul Salaj, informează într-un comunicat de presa, reprezentantii ISJ Suceava.

Potrivit sursei citate, la Olimpiada nationala de limba si literatura rromani au participat elevi din toate judetele tarii. Judetul Suceava a fost reprezentat de 5 elevi din clasele VII-XI, de la Scoala Gimnaziala Gulia, respectiv de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, toti elevii fiind indrumati de doamna profesor Brandusa Moisa. Elevii au obtinut urmatoarele rezultate: calificare la olimpiada internationala de limba rromani si Premiul III la nivel national pentru eleva Maria Lacatusu, din clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca; Mentiune pentru eleva Maria -Eliza Stoica, din clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.



„Ne bucuram pentru ca am reusit sa ne evidentiem si sa-i facem mandrii pe cei ce sunt alaturi de noi, ne sprijina si ne incurajeaza”, a transmis profesorul indrumator.

In acelasi document se arata ca, in perioada 13-16 aprilie 2014, la Zalau, judetul Salaj, a avut loc Concursul national de istorie si traditii ale rromilor. La concurs s-au prezentat elevi din 18 judete.

Din judetul Suceava au participat 3 elevi din clasele VI-X, de la Scoala Gimnaziala Gulia, respectiv de la Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, toti elevii fiind indrumati de doamna profesor Brandusa Moisa.

Elevul Florin Claudiu Dulap, in clasa a X-a, de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca a fost distins cu Premiul III.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version