Acasă Social Aproximativ 250 de angajati din invatamantul preuniversitar au pichetat Prefectura Suceava

Aproximativ 250 de angajati din invatamantul preuniversitar au pichetat Prefectura Suceava


Intră acum și în grupul de

Sindicalişti ai Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava care au pichetat, marţi, timp de o oră, Prefectura Suceava, principala lor revendicare fiind modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar.

pichetare cadre didactice



Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, afiliată la FSLI, Giani Leonte, a declarat că la această acţiune au participat aproximativ 250 de persoane, majoritatea din rândul personalului nedidactic.

El a spus că acţiunea de marţi se înscrie în calendarul stabilit de Consiliul Naţional al FSLI, printre revendicările sindicaliştilor numărându-se modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic, modificarea legii educaţiei, promovarea unui act normativ care să permită deblocarea posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din învăţământul preuniversitar de stat, depolitizarea învăţământului preuniversitar, modificarea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor.

Leonte a spus că sindicaliştii doresc debirocratizarea sistemului de învăţământ, decontarea navetei, modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic şi modificarea salarizării personalului didactic de predare şi auxiliar.

Preşedintele ASIS a precizat că o delegaţie a sindicaliştilor din învăţământ a avut discuţii cu reprezentanţii Prefecturii Suceava care au dat asigurări că revendicările acestora vor fi transmise ministrului Educaţiei Naţionale.

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version