Premii nationale pentru elevii suceveni care cunosc drepturile consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, Inspectoratului Şcolar al Municipiului București și Colegiul Național ”A.D. Xenopol” București au organizat, în perioada 23-27 iunie 2014, în Tabăra ”Delfinul” Năvodari, Concursul Naţional “Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII – a, a informat Tatiana Vîntur, inspector pentru educație permanentă, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un număr de 88 de elevi de liceu și peste o sută de elevi din clasele primare și gimnaziale s-au calificat la etapa națională a concursului, având tematică domeniul protecției consumatorilor.

Județul Suceava a fost reprezentat de elevele Carolina Ursu, de la Colegiul de Industrie Alimentară Suceava și Ana Maria Ianoș, de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la secțiunea liceu.

Probele de concurs la etapa națională au constat în testarea cunoștințelor din domeniul protecției consumatorilor (test grilă), primii 20 de elevi calificându-se la proba de eseu cu tema ”Practici comerciale incorecte”.

Un moment important al concursului l-a constituit proba pe regiuni de dezvoltare fiind testate cunoștințele teoretice (legislația care se adresează drepturilor consumatorilor), interpretarea unui spot publicitar, studiu de caz ”Practici comerciale incorecte” și promovarea regiunii de dezvoltare într-un mod original și creativ.

La secțiunea individuală, elevii din regiunea NE au dominat competiția, în primii cinci clasându-se patru elevi din județele Suceava, Iași și Vaslui, iar în primii 20 de concurenți situându-se opt elevi din județele regiunii Nord-Est.

Clasamentul individual a fost următorul:

Premiul I: Carolina Ursu – Colegiul de Industrie Alimentară Suceava

Premiul II: Oana Pîrvu – Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Iași

Premiul III: Bianca Alexandra Lucaciu – Colegiul Tehnic ”I.Maniu” Șimleul Silvaniei

Mențiune: Marina Beșleagă – Liceul Teoretic ”M.Eminescu” Bârlad

Mențiune: Andreea Mădălina Țapu – Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Iași

Premiul I la secțiunea regiuni de dezvoltare a fost obținut de regiunea Sud-Muntenia, urmată de regiunea NE (Premiul II), regiunea Centru (Premiul III) și Mențiune regiunea NE.

Bilanțul premiilor obținute de elevii regiunii NE este remarcabil: un Premiu I, un Premiu II și 3 Mențiuni.

“La festivitatea de premiere a participat președintele ANPC București, Marius Alexandru Dunca, care a apreciat la superlativ calitatea concursului, pregătirea de specialitate, creativitatea concurenților și profesionalismul îndrumătorilor, Cătălina Chendea – inspector de specialitate al MEN, Elena Ștefan – inspector pentru educație permanent ISM București, reprezentanți ai ANPC București, ai organizației Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, inspectori școlari, profesori îndrumători.

Felicitări elevilor și profesorilor îndrumători, prof. Cristina Lăcrămioara Lupan (Colegiul de Industrie Alimentară Suceava), prof. Liliana Jescu (Colegiul Economic << Virgil Madgearu >> Iași), prof. Vrînceanu Maria (Colegiul << Alexandru cel Bun >> Gura Humorului)”, a transmis insp. Tatiana Vîntur, coordonatorul echipei din regiunea NE.


Intră acum și în grupul de