Batrana din Stulpicani tinuta de sora sa infometata, intr-un fost grajd de animale, intre coceni, pe doua scanduri


Intră acum și în grupul de

O bătrână în vârstă de 80 de ani din comuna suceveană Stulpicani şi care era înfometată şi trăia în condiţii improprii într-un bordei, fost grajd de animale, a fost salvată de poliţiştii suceveni.

 

Poliţiştii din comuna Stulpicani s-au autosesizat, vineri, în cazul unei bătrâne de 80 de ani din localitate care locuia într-un bordei, fostă târlă de animale, în zona Pârâul Şandrului.

Poliţiştii, împreună cu sora bătrânei, care o îngrijeşte de aproximativ 14 ani, au mers la bordeiul respectiv unde au găsit-o pe femeie într-o anexă a bordeiului, fost grajd de animale, singură, culcată pe un pat improvizat din scândură, trăind în condiţii improprii, inumane.

Poliţiştii au solicitat intervenţia unui echipaj medical pentru consultare şi acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, care a hotărât preluarea bătrânei şi transportarea ei la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu : „hipertensiune, artroză, demenţă uşoară”, aceasta rămânând internată sub observaţie.

De asemenea, poliţiştii au sesizat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei oraşului Frasin pentru efectuarea în regim de urgenţă a unei anchete sociale, iar în funcţie de rezultatul acesteia se vor dispune măsurile legale, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de