Suceava, judetul cu cel mai mare numar de persoane decedate in accidentele rutiere


Intră acum și în grupul de

O statistică sumbră scoate la iveală faptul că Suceava este primul județ pe țară în ceea ce privește numărul de victime în accidentele rutiere.

accident campulung 3

Conform unei statistici a Institutului Național de Statistică, anul trecut s-au înregistrat 87 de persoane care și-au pierdut viața pe șoselele județului, în timp ce în 2012 s-au constat 73 de decese. Totodată, anul 2012 are și cele mai puține cazuri mortale din accidentele rutiere din ultimii nouă ani.

Statistica celor de la INS mai scoate la iveală faptul că în perioada 2005-2013, cel mai crunt an, cu cele mai multe persoane decedate, este anul 2009. Atunci 108 persoane și-au dat viața pe șoselele județului Suceava în accidentele rutiere.

După județul Suceava, pe locul doi se află Constanța, cu 79 de persoane decedate, iar pe locul trei se află Prahova, cu 78 de morți. La polul opus, cele mai sigure șosele par a fi cele din Tulcea. În 2013 au fost înregistrate 11 cazuri de persoane decedate.

Numai în ultima săptămână în judeţul Suceava s-au produs mai multe accidente mortale între care unul în cartierul sucevean Burdujeni, unde un copil a fost ucis pe o trecere pentru pietoni, unul pe DN 29 la ieşirea din Dumbrăveni, unde un pasager a murit după ce şoferul maşinii în care se afla a intrat în depăşire pe linie continuă, un altul la Icobeşti pe DN 2, după ce tot în urma unei depăşiri efectuate de o autospecială, şoferul unei maşini care venea regulamentar a murit, sau un alt accident produs miercuri seara pe DN 17 unde un microbuz cu cetăţeni ucraineni s-a răsturnat, iar şoferul a murit.

Un alt accident, cu doi răniţi, s-a produs joi la prânz în cartierul Burdujeni după ce un camion a lovit pe trecerea pentru pietoni o fată de 6 ani şi pe bunicul ei în vârstă de 57 de ani.

 


Intră acum și în grupul de