34 de persoane au murit in accidente pe soselele judetului Suceava in prima jumatate a anului


Intră acum și în grupul de

Statistica accidentelor rutiere petrecute pe șoselele din județul Suceava în perioada ianuarie – iunie 2014 relevă faptul au fost înregistrate 135 accidente grave soldate cu 34 persoane decedate şi 118 rănite grav.

accident mopedist

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a transmis că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt viteza excesivă şi neadaptată. Acestea au dus la producerea a 38 accidente soldate cu 10 persoane decedate, indisciplina pietonală a fost cauza a 38 accidente soldate cu 8 persoane decedate, iar abaterile bicicliștilor au generat 17 accidente și o persoană decedată.

Din punct de vedere al riscului de accidente pe drumurile naționale, pe DN 17 s-au produs 20 de accidente, înregistrându-se 9 persoane decedate, pe DN 2H au fost 5 accidente și o persoană decedată, iar pe DN 2E în prima jumătate a anului s-au produs 4 accidente și s-a înregistrat o persoană decedată.

În funcţie de zonele de arondare, cele mai multe accidente rutiere cu persoane decedate şi rănite grav s-au înregistrat în zona municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. Aproape jumătate dintre persoanele decedate şi rănite grav au fost victime ale accidentelor rutiere petrecute pe drumurile publice din zonele de arondare ale municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, a mai transmis IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de