De luni incepe Bacalaureatul de toamna. Vezi cati absolventi suceveni sunt asteptati la examen

Aproape 2.000 de absolvenți de liceu din Suceava vor trece din nou, începând de luni, prin emoțiile examenului de maturitate.

Potrivit  IŞJ Suceava, 345 de elevi suceveni vor susține în zilele de 18 și 19 august prima probă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în timp ce pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă o singură persoană s-a înscris.

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va susţine în zilele de 19 şi 20 august, fiind înscrise 355 de absolvenţi. Proba de testare a competenţelor digitale va avea loc pe 21 şi 22 august și va fi susținută de un număr de 340 de elevi.

BAC Colegiul Dimitrie Cantemir

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română va avea loc pe 25 august și va aduce în sălile de examen un număr de 1.246 de absolvenți suceveni.

Pe 26 august, va avea loc proba la limba şi literatura maternă, în județul Suceava fiind un singur candidat, la limba ucraineană.

Proba scrisă obligatorie a profilului va avea loc pe data de 27 august, în Suceava fiind înscrişi un număr de 1180 de candidați, dintre care 993 vor susține examenul la matematică și 187 la istorie.

La proba profilului și a specializării la alegere, 1157 de absolvenți suceveni vor da examen pe 29 august. Cei mai mulți s-au înscris la biologie, 684 de candidați, fiind urmați de cei la geografie unde sunt 337 de absolvenți înscriși. Alți 57 de candidați s-au înscris la fizică, 24 la logică, 15 la chimie, câte 14 la economie și informatică, 7 la sociologie, 4 la filosofie și un singur candidat la psihologie.

Afişarea rezultatelor pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului 2014 va avea loc pe 1 septembrie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va putea face în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.

Potrivit ISJ Suceava, pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie, Comisia Judeţeană de Bacalaureat  din ISJ Suceava a propus şase centre de examen, respectiv la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic “Petru Muşat` Suceava, precum şi două centre zonale de evaluare la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Lucrările scrise ale candidaţilor vor fi evaluate în cele două centre zonale de evaluare propuse de Comisia judeţeană de bacalaureat şi comunicate Comisiei naţionale de bacalaureat, respectiv la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava și la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.
Până în acest moment nu au fost înregistrate cazuri speciale de candidaţi pentru care să fie necesară solicitarea aprobării Comisiei naţionale de bacalaureat.