O noua campanie de sterilizare gratuita a cainilor si pisicilor din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada 1-13 septembrie, locuitorii municipiului Suceava pot aduce la adăpostul de animale din Lunca Sucevei câini și pisici, cu sau fără stăpân, pentru a fi sterilizați.

sterilizare caini si pisici suceava

Campania de sterilizare gratuită este inițiată de Asociația de Protecție a Animalelor Proanimals Tina, iar programările se fac la numărul de telefon 0747785078.

Conform Legii 258/2013, până la sfârșitul anului 2014, fiecare proprietar are obligația de a-și steriliza pe cheltuiala lui câinii fără pedegree și fără drept de montă (câini de rasă comună și câini de rasă neînscriși în Asociația Chinologică). Nerespectarea prevederilor legii poate fi sancționată contravențional cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 lei. Sancțiunile prevăzute de lege pentru abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, în speță abandonarea câinilor pe domeniul public cât și neacordarea de asistență medicală și îngrijiri corespunzătoare a unui animal sunt închisoare de la 6 luni la 3 ani și amendă penală cuprinsă între 1.000 și 10.000 lei.


Intră acum și în grupul de