Revista „Deveniri” a Colegiului Alexandru cel Bun din Gura Humorului a obtinut locul I la un concurs international!


Intră acum și în grupul de

Primul număr al revistei „Deveniri” a Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a participat pe data de 29 iunie 2014 la festivalul-concurs Internaţional de filme, fotografii şi reviste şcolare „Anelisse”, ocazie cu care a reușit să obțină locul I.

Coordonat de profesorii Sabău Lupaşc Diana Oana şi Batâr Rusu Florin, colectivul redacțional s-a implicat serios în activitate și a reușit să impresioneze juriul festivalului-concurs.

deveniri locul 1 (1)

„S-a muncit mult şi cu pasiune, indiferent de specializarea la care studiază elevii în cadrul colegiului. Dorinţa de a promova imaginea lor şi a şcolii care are parteneriate eficiente cu toate instituţiile din comunitate a fost cea care i-a îndemnat să se implice în activităţile propuse sau să organizeze ei înşişi altele care se regăsesc în paginile revistei. Creaţiile elevilor ocupă un spaţiu important, iar grafica reuşeşte să completeze cu succes acest produs final al unui proiect bianual. Fiecare membru al colectivului de redacţie a primit în luna august diplomă, DVD cu fotografii de la activităţi, calendarul acestora şi tabele cu premiile obţinute în fiecare judeţ”, a transmis Brînduşa Luminiţa Cîmpan, profesor al Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului.

La concurs au participat 230 de reviste școlare ce au avut ca scop promovarea valorilor morale, artistice şi estetice, promovarea artelor în şcoală şi comunitate, dezvoltarea comunicării şi creşterea performanţei tinerei generaţii.

deveniri locul 1 (2)

Criteriile de jurizare pentru lucrările înscrise la festivalul-concurs au fost calitatea lucrărilor şi a mesajului transmis de acestea, corectitudinea gramaticală în editarea textului, prezentarea generală, în ansamblu, promovarea imaginii pozitive a şcolii şi a comunităţii locale prin lucrările transmise, promovarea valorilor cultural-artistice şi morale în şcoală şi comunitate, a menționat Brînduşa Luminiţa Cîmpan.

Colectivul redacţional al revistei „Deveniri” este constituit din Danilevschi Natalia, Balan Raluca şi Mazăre Georgiana din clasa a 10-a G, Ursache Bianca din clasa a 11-a A, Ursan Alexandra din clasa a 11-a B, Asmarandei Erwin, Horga Alexandru George şi Lionti Ramona din clasa a 11-a F, iar esențială în definitivarea proiectului a fost contribuţia dl. Marius Vasiliu.

Festivalul- Concurs  „Anelisse” a fost organizat de Facultatea de Arte Vizuale şi Design a Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Limbi Moderne a Universităţii de Stat din Republica Moldova şi Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Vasile Pogor” din Iaşi.

deveniri locul 1 (3)

 


Intră acum și în grupul de