Un sucevean participa la Festivalul International de Arta Contemporana din Seul


Intră acum și în grupul de

Suceveanul Florin Dan Prodan, coordonatorul cenaclului Zidul de Hârtie, participă în această perioadă, alături de alți peste o sută de invitați din patruzeci de țări, la Festivalului Internațional de Artă Contemporană din Seul.

Zidul de hartie1

Desfășurat în perioada 26 august-3 septembrie, în Coreea de Sud, festivalul se află la ediția a XXII-a.

Florin Dan Prodan participă la expoziția de la Muzeul Chosunilbo cu o instalație numită  A map of Bukovina formată din textile, lemn și pictură. Aceasta simbolizează un trecut care nu se mai regăsește în prezent decât fragmentar, aproape fără semnificații și este folosit de cele mai multe ori fără a fi înțeles.

În acest an, suceveanul a mai expus o instalație video la Sydhavn Station Gallery din Copenhaga, iar pe 31 august va susține o conferință și un recital de poezie intitulată „Contemporary Romania. From arts to poetry”.

Florin Dan Prodan este redactor al revistei Bucovina Literară și coordinator al cenaclului Zidul de Hârtie. De asemenea, el a colaborat cu revistele Dilema veche, Timpul, Suplimentul de cultură, Transilvania și Poesis International. Poeme sale au apărut în mai multe antologii precum Cele mai bune poeme în 2012. Pe lângă acestea, a deținut și funcția de Director al Festivalului Internațional de Poezie și Arte Vizuale Inside Zone și rezidenței artistice de la Borsec.


Intră acum și în grupul de