Suceava: Contestatiile au crescut promovabilitatea la Bacalaureatul de toamna


Intră acum și în grupul de

ISJ Suceava a definitivat listetele cu notele candidaților care au susținut în perioada 18 august – 4 septembrie cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate.

rezultate examen

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, în urma reevaluării lucrărilor în Centrul Zonal de Evaluare a contestaţiilor de la Neamţ, procentul candidaţilor promovaţi a crescut de la 39,65% la 41,42 %.

Din cele 317 contestații depuse de candidații care au sperat la note mai mari, doar 59 de lucrări au primit la corectare o notă mai mare, în timp ce un număr de 58 de note au fost micșorate în urma reevaluarii. După contestații, 200 de lucrări au rămas cu notele nemodificate.

De asemenea, tot în urma contestațiilor depuse, 29 de elevi care fuseseră inițial respinși, au obţinut medii de trecere. Prin urmare, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat sesiunea de toamnă a crescut cu 1.76%, de la 39,65% la 41,42 %.

În ceea ce privește mediile cu care au promovat elevii la cea de-a doua sesiune de BAC, cei mai mulți, 586 la număr, se încadrează între 6 și 6.99. Medii între 7 și 7.99 au fost obținute de 64 de candidați, iar între 8 și 8.99, doar 6 persoane. Trebuie remarcat faptul că la nivelul județului s-a înregistrat o singură medie peste nota 9, cea a unui candidat de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

 


Intră acum și în grupul de