Drumul Transrarau-Drumul Comorilor a fost inaugurat –Vezi cum arată VIDEO


Intră acum și în grupul de

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectul de Suceava, Florin Sinescu, au inaugurat, sâmbătă, drumul turistic Transrarău-Drumul Comorilor, un drum care leagă DN 17 B, de pe Valea Bistriţei cu cabana Rarău prin Chiril. Acest drum nu a mai fost modernizat de peste 25 de ani şi era accesibil doar cu vehicule 4×4.

Modernizarea a fost făcută în câteva luni, în această vară, de firma Calcarul SA, a spus Nechifor care a menţionat că se poate face o investiţie în termen şi de calitate dacă şi firma care execută lucrarea este serioasă.

Costurile sunt de cinci milioane de lei, dar urmează să mai fie făcute unele lucrări de semnalizare rutieră şi pentru siguranţa circulaţiei.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că acest drum, este specific zonei de munte, este un drum turistic, motiv pentru care la intrări vor fi montate bariere de înălţime şi tonaj. Autocarele vor putea aduce turiştii pe Rarău pe drumul judeţean ce urcă muntele din Pojorâta.

Pe acest drum inaugurat sâmbătă se circulă pe un singur fir, motiv pentru care şoferii trebuie să meargă cu viteză de 30 de km/h şi să claxoneze înainte de curbe pentru a avertiza pe eventualii şoferi care vin din sens opus şi care să se poată refugia lângă acostament. Prioritatea de trecere o au maşinile care urcă muntele, iar cele care coboară trebuie să le ofere posibilitatea să treacă.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că se vor efectua lucrări suplimentare la acest drum prin realizarea unor şanţuri betonate care să preia apa de pe versanţi şi că în acest fel va mai fi lărgită calea de rulare.

Nechifor a spus că Rarău a devenit o destinaţie turistică importantă din judeţ şi că se aşteaptă să fie realizate noi investiţii în infrastructura turistică.

El a menţionat că drumul inaugurat se află în categoria a patra de importanţă, ceea ce înseamnă că nu va fi deszăpezit cu prioritate, dar că în funcţie de dezvoltarea turistică a zonei şi de solicitări ar putea fi inclus în categoria a doua sau a treia.

Nechifor a mai declarat că noul drum deschide calea către dezvoltarea acestei zone în condiţiile în care leagă două zone importante, localităţile de pe Valea Bistriţei cu cele de pe Valea Moldovei.


Intră acum și în grupul de