Elevii suceveni vor intra intr-un program de pregatire juridica si antiinfractionala in noul an scolar


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni vor aborda în cadrul orelor de dirigenție, lunar, temele pe care le vor propune specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava. Întrucât la nivelul judeţului Suceava a fost încheiat un protocol de colaborare între Inspectoratul de Poliție şi cel Şcolar, a fost constituit un cadru al cooperării interinstituţionale, anunță polițiștii suceveni.

elevi pregatitoare

Potrivit IPJ Suceava, a fost iniţiat un nou Program de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor. Lunar, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor elabora teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de dirigenţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire.

Totodată, cu titlu de bună practică, poliţiştii de prevenire în colaborare cu Romania Children Humanitarian Foundation au realizat în premieră un manual pentru clasa 0 care va fi distribuit gratuit elevilor din acest ciclu începând cu luna octombrie 2014.

Polițiștii suceveni au comunicat că prevenirea victimizării copiilor, ca urmare a accidentelor rutiere reprezintă o prioritate deoarece în contextul particularităţilor specifice vârstei, ei sunt vulnerabili la implicarea în accidentele de circulaţie, iar reacţiile lor pot fi imprevizibile pentru conducătorii auto.

Pentru o siguranță mai mare, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

„Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor”, au transmis reprezentanții poliției.

Climatul de siguranță va fi impus de către polițiștii suceveni și pe terenurile de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii, efectuându-se patrulări în zona şcolilor şi când elevii nu au cursuri, se mai arată în sursa citată.


Intră acum și în grupul de