Au inceput inscrierile pentru Consiliile Scolare ale Elevilor


Intră acum și în grupul de

Singurul for reprezentativ al elevilor din România, Consiliul Naţional al Elevilor, anunță deschiderea perioadei de depunere a candidaturilor pentru Consiliile Școlare ale Elevilor.

alegeri Consiliul Elevilor

Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii în fiecare unitate de învăţământ va fi ales câte un lider, respectiv în fiecare judeţ, regiune şi ulterior la nivelul ţării.

Orice elev poate candida pentru una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte , secretar sau director al unuia dintre departamentele Consiliului Şcolar din liceul său, au informat reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 23 septembrie și până pe 14 octombrie elevii își pot depune candidatura pe platforma suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, urmând ca în perioada 16-25 octombrie să aibă loc Campania electorală a elevilor.

„Nu fi un simplu spectator, candidează, votează, îmbunătățește! Crezi că ai toate abilităţile necesare pentru a-ţi reprezenta colegii? Nu trebuie să fii olimpic, să fii șeful clasei sau preferatul profesorilor, trebuie doar să te implici și să îți dorești să faci o schimbare pentru tine și pentru colegii tăi. Fă-ți curaj, un plan de acțiuni și depune-ți candidatura! Fii vocea colegilor tăi! Candidează pentru o funcţie în Consiliul Elevilor”, se mai arată în comunicatul CNE.

Mai multe informații despre alegerile pentru Consiliile Școlare ale Elevilor pot fi obținute de pe pagina oficială de Facebook a Consiliului Elevilor, site-ul și platforma suport wedu.ro.


Intră acum și în grupul de