Numarul job-urilor la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, in judetul Suceava, a crescut. Afla care sunt cele mai cautate specializari

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava vine în sprijinul absolvenţilor promoţiei 2014 şi angajatorilor interesaţi de recrutarea personalului, și organizează vineri, 26 septembrie, începând cu ora 10.00, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”.

AJOFM Suceava

Potrivit AJOFM Suceava, bursa va ava loc la Iulius Mall Suceava, la parter, în zona liftului panoramic, dar şi la sediul Punctului de lucru din Cîmpulung Moldovenesc şi la Casa Germană din Rădăuţi,

Absolvenții promoției 2014 care sunt în căutarea unui loc de muncă au disponibile 322 posturi vacante la nivelul judeţului. Dintre  acestea, 213 sunt în Suceava, 88 sunt la Rădăuţi şi 31 la Cîmpulung Moldovenesc.

În ceea ce privește numărul angajatorilor, în cele trei localități vor fi 52 de agenți economici, din care 24 la bursa din Suceava, 15 la bursa din Rădăuţi şi 13 la bursa din Cîmpulung Moldovenesc.

„În Suceava, oferta de locuri vacante a bursei din acest an a depăşit numeric pe cea a bursei absolvenţilor organizată anul trecut, iar scăderea ratei şomajului, în această perioadă de evoluţie tradiţional ascendentă, datorită înregistrării în evidenţele noastre a tinerilor care finalizează studiile, este un semnal pozitiv în relaţia angajat – angajator pe piaţa suceveană a muncii”, a informat Mirela Adomnicăi, director executiv AJOFM Suceava.

Conform celor transmise de aceasta, cele mai solicitate specializări cu studii superioare sunt cele de inginer şi economişti. De asemenea, cei cu studii medii pot opta pentru meserii din domeniul restaurante, comerţ sau transporturi, în timp ce absolvenţii de şcoli profesionale se pot angaja ca strungari, electricieni, tâmplari sau confecţioneri.

loading...