Sute de politisti suceveni angrenati in campania “Saptamana Prevenirii Criminalitatii”

Devenită o tradiţie în activitatea poliţiştilor suceveni, dar şi în viaţa comunităţii, ,,Săptămâna  Prevenirii  Criminalităţii” a fost lansată, la Suceava, în mod oficial pe data de 26 septembrie, pe esplanada Universităţii ,,Ştefan Cel Mare” în cadrul evenimentului ,,Noaptea Cercetătorilor” la care IPJ Suceava a fost partener.

Peste 800 de copii şi adulţi care au luat parte la manifestare au putut participa la cele trei ateliere organizate de poliţişti şi la concursurile cu tematică preventivă. „Poliţiştii au fost prezenţi cu laboratorul criminalistic mobil, cânii de urmă din cadrul Serviciului Criminalistic, autospeciale radar și grupele de intervenţie rapidă din cadrul SAS”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

lansare saptamana prevenirii 1

Conform acestora, poliţiştii de prevenire şi alţi peste 20 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava au lansat într-un mod interactiv, între tineri, campania care îşi propune desfăşurarea de acţiuni tangente domeniilor prioritare incluzând intervenţia preventivă în sectorul infracţionalităţii contra patrimoniului, delincvenţei juvenile, siguranţei rutiere dar şi în celelalte arii de interes pentru poliţie şi comunitate.

lansare saptamana prevenirii 2

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie se va derula, la nivel naţional, cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

La nivelul judeţului Suceava, sub coordonarea poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii, peste 250 de poliţişti şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru conștientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media.

Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale.

Vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, cetăţenii vor putea observa expoziţii tematice, cu tehnică de securitate, demonstraţii ale unor formaţiuni din cadrul Poliţiei ori filme educative.

Poliţiştii şi-au propus organizarea, pe parcursul celor 5 zile, a următoarelor activităţi:

29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile;

30 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor;

1 octombrie – Prevenirea infracţiunilor de furt;

2 octombrie – Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă;

3 octombrie – Siguranţă rutieră.

„Principalul obiectiv al Poliţiei este şi va fi siguranţa cetăţenilor în slujba cărora ne aflăm. Pentru întărirea gradului de siguranţă în cadrul comunităţii trebuie, în primul rând, să prevenim infracționalitatea, iar acest lucru poate fi înfăptuit doar cu sprijinul cetățenilor. Vă mulțumim și vă invităm să ne fiți alături la o nouă ediție a ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, a declarat Șeful Poliției Române, chestorul general de poliție Petre Tobă.

loading...