Activitati de prevenire si de informare a studentilor in privinta infractiunilor la debutul noului an universitar


Intră acum și în grupul de

Pentru noul an universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Județean de Poliție a luat măsuri suplimentare care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă a campusului.

Politistii suceveni la debutul anului universitar sucevean 29.09 (1)

Astfel, poliţiştii Biroului Universitar vor acţiona zilnic în aria centrului şi în zona adiacentă, unitatea de învăţământ fiind inclusă şi în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiştilor de ordine publică.

De asemenea, poliţiştii judiciarişti vor acţiona în zona campusului pentru prevenirea faptelor antisociale cu violenţă şi pentru identificarea celor care consumă alcool sau substanţe halucinogene, iar echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, zilnic, în zona universităţii în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

Conform unui comunicat transmis de IPJ Suceava, s-a solicitat identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă universităţii cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

 Politistii suceveni la debutul anului universitar sucevean 29.09 (2)

„În data de 29 septembrie, la festivitatea de deschidere şi la activităţile ulterioare au participat opt poliţişti care au distribuit materiale preventive şi au purtat discuţii cu tinerii pe tema prevenirii faptelor antisociale, a consumului de alcool şi droguri”, au menționat reprezentanții IPJ.

Totodată, în urma campaniei desfășurată de polițiști la USV, studenții suceveni au fost instruiţi cu privire la măsurile de asigurare a bunurilor personale în camerele de cămin.


Intră acum și în grupul de