Focar de hepatita A! 12 copii din comuna suceveana Burla s-au imbolnavit


Intră acum și în grupul de

12 copii din localitatea suceveană Burla, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani au fost diagnosticaţi cu hepatită acută virală de tip A. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, doi dintre copii sunt preşcolari, restul sunt elevi, iar evoluţia acestora sub tratament de specialitate în spital este favorabilă.

Zorescu a precizat că primele cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat la mijlocul lunii septembrie, iar până în prezent au fost vaccinaţi 80 de copii, contacţi direcţi ai copiilor bolnavi.

vaccinare

Medicul epidemiolog a mai menţionat că şcoala din care provin copiii diagnosticaţi cu hepatită acută virală are autorizaţie sanitară de funcţionare şi are asigurată apă curentă, DSP Suceava distribuind în această unitate substanţe dezinfectante pentru efectuarea dezinfecţiei. “Focarul de hepatită acută virală de tip A este în evoluţie, dar este monitorizat permanent atât de medicul de familie din localitate, cât şi de medicii epidemiologi”, a mai spus Zorescu.


Intră acum și în grupul de