Aproximativ 200 de persoane beneficiaza de tratament pentru hepatite cronice virale

 

Comisia de experți a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a primit dosarele persoanelor care suferă de hepatite cronice virale B, C și D, inclusiv ciroze hepatice, din Suceava, pentru aprobarea tratamentelor necesare, a informat într-un comunicat de presă CAS Suceava.

CAS Suceava

Lunar, CAS Suceava transmite la CNAS dosarele asiguraților, iar comisia de experți le analizează și aprobă pentru inițierea sau continuarea tratamentelor dacă acestea corespund criteriilor de includere în tratament.

În momentul în care comisia de la nivelul CNAS aprobă dosarele pacienţilor, aceştia sunt anunţaţi telefonic pentru a se prezenta la medicul specialist, în vederea prescrierii reţetei.

Potrivit sursei menționate anterior, la nivelul CAS Suceava nu există liste de așteptare pentru tratamentul hepatitelor cronice virale.

La prezent se află în tratament un număr de 197 de persoane, pentru care costul lunar de tratament este de aproximativ 632.000 lei, iar anul trecut au fost tratați 440 de pacienti, valoarea bugetului utilizat pentru tratamentul hepatitelor cronice virale B, C şi D fiind de 9.056.381 lei.

 

 

loading...