FOTO Cinci graffiteri premiaţi după ce au înfrumuseţat skateparkul din Suceava. Vezi si cine sunt castigatorii concursurilor de bikeri, skateri, rolleri si trotinete


Intră acum și în grupul de

Începând de sâmbătă skateparkul Sucevei arată aşa cum îşi doresc skaterii şi graffiterii suceveni după ce acesta a fost desenat de graffiteri locali care au fost şi premiaţi de Asociaţia Suceava Noastră.

Într-un comunicat de presă al Asociaţiei Suceava Noastră se arată că această organizaţie civică şi apolitică a făcut posibil că sâmbătă la skatepark să fie văzuţi zeci de tineri fericiţi, zeci de tineri care şi-au pus amprenta pe ceva ce este al lor, pe ceva ce tocmai şi-au luat înapoi.

„Acţiunea s-a desfăşurat într-o atmosfera absolut normală pe muzică urbană specifică vârstei şi adaptată sporturilor extreme”, se arată în comunicat.

Cele şase lucrări realizate de  cei cinci graffiteri suceveni şi nu de graffiteri din alte localităţi aşa cum vroiau să facă cei ce nu au încredere în suceveni, au fost premiate de Asociaţia Suceava noastră cu premii în bani, pentru că munca, creativitatea şi valoarea trebuie întotdeauna recompensate, precizează sursa citată.

Cinci graffiteri au schimbat, la îndemnul Asociaţiei Suceava Noastră, faţa skateparkului sunt, între care Călin Sas, Ştefan Pastramă, Robert Cocuz și Ciprian Ungureanu . O parte dintre lucrări au fost realizate în echipe de doi sau trei graffiteri.

 

Juriul ca a acordat premiile a fost format din trei personalităţi consacrate ale artelor vizuale: Mihai Pânzaru PIM, Ovidiu Bortă BOA şi Konstantyn Ungureanu BOX.

După festivitatea de premiere a graffiterilor care au înviat skatepark-ul au urmat consursurile bikerilor, skaterilor, rollerilor şi celor mai mici cu trotinete.

 

Întrecerea între bikeri a fost câştigată de Adi Asavei şi Iulian Sandu. Skaterii câştigători au fost Gabi Bargaoanu şi Şerban Cojocaru.

 

La role au câştigat Beniamin Cojocaru şi Melinta Alexandru iar la trotinete Ştefan Matei şi Mihai Naharneac.

 

Toţi cei aproape o sută de participanţi au primit dulciuri şi sucuri.

„Suntem la rândul nostru mulţumiţi şi fericiţi pentru că am reuşit să le oferim o zi de neuitat tinerilor Sucevei împreună cu care am mai făcut un pas în a ne lua oraşul înapoi.

Aşa arată Suceava tinerilor: competiţii, muzică, veselie, fericire,culoare şi energie. Considerăm că întregul oraş trebuie să arate aşa cum îşi doresc sucevenii. Toate acestea le vom face împreună, pas cu pas. Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi!”, se arată în comunicatul Asociaţiei Suceava Noastră.


Intră acum și în grupul de