Bradatan: UPU Suceava e gazda a peste 80.000 de pacienti anual


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la Spitalul Judetean Suceava, sustinuta de presedintele Catalin Nechifor si managerii Vasile Rimbu, C. Boliacu si Tiberius Bradatan.

Catalin Nechifor:

„Spitalul Judetean si-a inchis obiectivele de dezvoltare pe termen mediu. Practic, marile lucrari ce se adresau sistemului medical si de structuri s-au realizat si vrem sa va informam despre planurile pentru un spital regional puternic. Extindem spitalul cu noi structuri.”

Vasile Rimbu:

„Am finalizat si cele 7 scari interioare ce au fost modernizate si sunt in ton cu tot ce inseamna spitalul judetean. Blocul alimentar si spatiul personaluli TESA e in curs de a fi reabilitat. Discutam si cu echipa manageriala ca vrem sa ducem la o categorie de 5 stele bucataria.

Cel mai mare obiectiv e cel al extinderii si modernizarii Unitatii de Primire Urgente, care acum este doar multumitoare.”

Tiberius Bradatan:

„UPU Suceava e gazda a peste 80.000 de pacienti anual. S-a plecat de la 37.000 in primul an de la deschidere si in ultimii 3 ani a fost o explozie de prezentari. Capacitatea fizica e depasita. Intentia noastra e de a creste standardele de calitate a actului medical. Majoritatea pacientilor intra prin UPU. Ne-am propus ca avand personalul corespunzator sa imbunatatim modul de adresare catre pacenti.

Ne-am propus si avem in vedere sa extindem UPU: de la o suprafata de 890 mp sa ajungem la 1900 mp. Va fi un spatiu adaugat suplimentar. Accesul se va face printr-un SAS. Pacientul este acum transportat prin intemperii. Si CJ si municipalitatea vor avea un cuvant greu de spus la acest proiect.”

Catalin Nechifor: 

„Vom incerca sa gasim finantarea de rigoare. Trebuie sa ne raportam la nevoile reale din Suceava. Va anuntam ca am semnat un acord de parteneriat intre Academia de Stiinte Medicale si Spital care are ca obiectiv dotarea spitalului cu un angiograf extrem de important de ultima generatie. E pe o durata de 5 ani. Pe 23 octombrie, va trebui depus proiectul pe fonduri europene iar Suceava e printre putinele judete care vine cu spitalul ca partener.”

Nu stim care este suma exacta pentru extinderea UPU. Am discutat si cu Arafat si daca va fi acceptat ca solutie de modernizare, vom sti exact. Cred ca va fi  undeva spre maxim 2 milioane de euro. Si Primaria e interesata in acest demers si vom incerca si accesarea de fonduri guvernamentale.”


Intră acum și în grupul de