FOTO Programul lunar de sterilizare a patrupedelor este un adevarat succes la Vatra Dornei. In doar doua zile, 50 de animale au fost sterilizate de doctorii americani


Intră acum și în grupul de

La Vatra Dornei campaniile gratuite de sterilizare a câinilor și pisicilor sunt un adevărat succes. De la o lună la alta vin tot mai mulți oameni care doresc să sterilizeze animalele de companie, care fie le aparțin, fie sunt luate de pe străzi.

Campania asociației Romania Animal Rescue, desfășurată în zilele de 3 și 4 octombrie, în incinta clădirii Stadionului Municipal din Vatra Dornei, a fost una de succes după ce 50 de animale au fost sterilizate. Doctorii americani veniți din partea asociației au sterilizat gratuit 42 de câini, dintre care 28 de femele și 14 masculi și 8 pisici.

Roxana Pasat, unul dintre organizatorii campaniei, a declarat pentru NewsBucovina.ro că populația din Vatra Dornei s-a responsabilizat, oamenii aduc animale de companie atât din curțile lor, cât și din fața blocurilor, a magazinelor sau a instituțiilor unde lucrează.

De asemenea, ea a afirmat că fără sprijinul asociației Romania Animal Rescue care se ocupă de strângerile de fonduri necesare sterilizărilor, a voluntarilor, dar și a Primăriei Vatra Dornei, campaniile nu ar putea avea loc.

„Mulțumim voluntarilor din Vatra Dornei care ne-au fost și de această dată alături, Cantoriu Lăcrămioara, Mirela Gatej, Raluca Avarvarei, Mirela Curcă, Camelia Abalasei, Daria Abalasei, Mariana Cirligeanu și echipei Salvamont, Pascu Dumitru Ștefania Țîcșa, Raluca Mutu, Isabela Balaiu, Oana Matei, Andrei Moroșan, Andrei Boghean, Ileni Alina, Nathy Josse. Mulțumim domnului Primar Ilie Boncheș care ne-a susținut ca de fiecare dată și ne-a pus la dipoziție spațiul necesar desfășurării acestor campanii”, a completat Pasat.

Campaniile de sterilizare de la Vatra Dornei sunt organizate și susținute financiar exclusiv din fondurile trimise de donatorii din străinatate către organizația americană Romania Animal Rescue.


Intră acum și în grupul de