Echipa Asociatiei Blijdorp România din Suceava a castigat marele premiu al concursului EuropAffiche


Intră acum și în grupul de

Marele premiu al concursului EuropAffiche a fost câștigat de echipa Asociației Blijdorp România din Suceava și constă în efectuarea a unei excursii gratuite de trei zile la Bruxelles, cu vizită la Parlamentul Europei, unde vor prezenta posterul câştigător.

As. Blijdorp Romania

Excursia de trei zile la Bruxelles cu avionul și vizita la Parlamentul European vor fi posibile grație implicării în acest proiect a europarlamentar român Cristian Bușoi, care a asigurat și anul trecut deplasarea la Bruxelles a echipei căștigătoare de la CRRN Mitocu Dragomirnei din cadrul DGASPC Suceava.

Cea de a III-a ediție a concursului EuropAffiche în România adresată tinerilor peste 14 ani dar și adulților cu dizabilităţi intelectuale a avut loc, la inițiativa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pe 3 octombrie, de la ora 10.00 la Salon  Zamca.

Concursul din acest an a avut ca temă ,,Europa şi Castelele ei! Istorie, Legende, Arhitectură” şi a fost o provocare adresată tinerilor cu dizabilităţi intelectuale de a se implica într-o activitate de creaţie, pentru a le pune în valoare potenţialul artistic şi capacitatea de exprimare prin descoperirea ţărilor Europei şi frumuseţilor acestora.

poster As. Blijdorp Romania

„Echipele participante în concurs au creat, timp de câteva luni, câte un poster care a cuprins date despre castelele şi palatele ţării pe care o reprezentau şi ale altor două ţări europene alese de acestea, cu similitudinile şi diferenţele lor. Fiecare echipă participantă în concurs a fost compusă din patru persoane cu dizabilităţi şi doi însoţitori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de coordonatorul evenimentului, Nicoleta Daneliuc.

Potrivit acesteia, Fundația Jerome Lejeune din Franța a susținut financiar organizarea concursului la Suceava, iar Ambasada Franței în România a cofinanțat proiectul prin Excelența Sa, domnul Francois SAINT-PAUL, ambasador extraordinar și plenipotențiar.

Cele cinci echipe înscrise în concurs au prezentat posterul realizat precum și portofoliul fiecărei echipe.

„În timpul destinat deliberării juriului, echipele prezente în sală precum și invitații (sponsori, parteneri) s-au bucurat de câteva momente artistice oferite de către căștigătorii de anul trecut ai concursului EuropAffiche, de la CRRN Mitocu-Dragomirnei care au pregătit o scenetă istorică precum și de recitalul tânărului artist Alexandru Cozaciuc care a cântat la mai multe instrumente muzicale și care a primit din partea Ambasadei Franței în România un microfon special, adaptat nevoilor sale”, a mai arătat Daneliuc.

La final, fiecare echipă prezentă în concurs a primit din partea Fundației Jérôme Lejeune distincții și medalii, iar din partea Ambasadei Franței în România, cadouri substanțiale personalizate în funcție de preferințele fiecărei echipe (jocuri educative, materiale didactice, rucsacuri echipate, o tabletă, plachete personalizate, tricouri și şepci personalizate, lumânări personalizate etc) precum și câte o ramă foto cu fotografia fiecărei echipe participante pentru fiecare concurent. Plachetele, lumânările, tricourile, șepcile și rucsacurile personalizate au fost realizate în cadrul atelierelor protejate ale Fundaței de Dezvoltare Locală „Speranța” din Târgu Neamț.

La eveniment au luat parte Dan Ionuț Adomniței, directorul DGASPC Suceava,  Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, Codrin Scutaru, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum și reprezentanta Fundației Jérôme Lejeune din Franța, Elizabeth Bisbrouk.


Intră acum și în grupul de