Centrala pe biomasa a municipiului Suceava a fost oprită. Adio apa caldă pentru suceveni!


Intră acum și în grupul de

Furnizarea apei calde in municipiul reședință de județ a fost sistată marți seara după ce întreaga cantitate de biomasa aflată la dispozitia celor de la Bioenergy, societatea care produce si furnizeaza apa calda si caldura in oraș, a fost consumată.

 

Cei de la Bioenergy au sistat de asemenea si furnizarea de energie electrică in sistemul national energetic. .

 

centrala Bioenergy_8

Directorul Bioenergy Suceava care deţine centrala de cogenerare, Vasile Ilie, a anunțat  că nu maiexistă biomasă disponibilă pentru a fi folosită și din acest motiv  s-a întrerupt furnizarea apei calde către locuitorii aflațo în sistemul centralizat de încalzire al orașului.

„S-a întrerupt furnizarea apei calde în municipiul Suceava şi a energiei electrice în sistem”, a explicat Vasile Ilie care  şi-a exprimat speranţa că vor fi găsite soluţii astfel încât să fie cât mai repede reluată funcţionarea centralei electro-termice.

 

„Înţelegem situaţia grea în care se află acum jumătate din populaţia municipiului. Sperăm în ajutorul celor ce pot face lucruri utile în această privinţă astfel încât să se reia furnizarea apei calde”, a spus managerul de la Bioenergy.

 

Vasile Ilie a mai declarat că sucevenii vor mai beneficia câteva ore de apă caldă în condiţiile în care centrala încălzeşte câteva mii de tone de apă la 75 de grade Celsius.

 

Compania Bioenergy Suceava, singurul producător de energie termică și apă caldă din municipiul Suceava, a anunţat luni că dacă nu se vor găsi soluţii pentru plata serviciilor prestate va opri marți livrarea de apă caldă din cauză că nu mai are bani pentru achiziția de biomasă.

Compania produce energia termică și apă caldă pe care le vinde firmei Termica SA ce aparţine Consiliului Local Suceava, dar care este în insolvenţă.

 

bioenergy Ilie Vasile Bodea (8)

Din noiembrie 2013 până în septembrie 2014 Bioenergy a vândut către Termica energie termică în valoare de 28,1 milioane de lei, din care a încasat însă doar 12 milioane de lei, iar datoria Termica SA către Bioenergy este de 16 milioane de lei


Intră acum și în grupul de