Turneul Freedomtour a poposit si la Suceava, la Liceul Teoretic Filadelfia


Intră acum și în grupul de

Turneul „Freedomtour” în jurul României ce a început pe data de 11 septembrie și cuprinde 16 orașe a poposit în această săptămână și la Suceava, la Liceul Teoretic Filadelfia.

Elevii Liceului Teoretic Filadelfia din Suceava s-au întâlnit miercuri, 8 octombrie 2014, cu reprezentanții asociației eLiberare care se află într-un turneu de promovare a luptei împotriva traficului de persoane.

Potrivit unui comunicat, FREEDOMTOUR își presupune o călătorie de 37 de zile în jurul României abordând problema traficului de persoane. Caravana a plecat din Bucure­ti pe 11 septembrie ș­i se va opri în 16 ora­șe, parcurgând un total de aproximativ 2.500 de kilometri, pe parcursul a 896 de ore. Numărul de ore reprezintă numărul oficial de victime ale traficului de persoane înregistrate în 2013, în România, conform datelor furnizate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

„Motivul care a stat la baza proiectului demarat de asociaț­ia eLiberare este necesitatea implicării societăț­ii civile. Organizaț­ia dorește să creeze un precedent pozitiv prin care să inspire oamenii la ac­ițune în propriile comunităț­i. România se bucură de sprijinul autorităț­ilor în lupta împotriva traficului de persoane, însă reprezentan­ții societăț­ii civile recunosc nevoia unei mișcări sociale împotriva sclaviei moderne. FREEDOMTOUR dorește să faciliteze acest lucru pe plan național prin activitățile demarate în cadrul proiectului”, a mai arătat sursa citată.


Intră acum și în grupul de